Pratite nas preko:
Slavlje fudbalera Portsmuta (Foto: You Tube/Portsmouth FC)

Fudbal

Bivši klub Milana Mandarića se vratio u viši rang posle 12 godina

U Engleskoj je ovog popodneva završeno takmičenje u trećem rangu tamošnjeg fudbala (Ligi 1), a posle dugih 46 kola titulu je osvojio Portsmut i tako osigurao direktan plasman u Čempionšip posle 12 godina.

Direktnu promociju izborio je i drugoplasirani Derbi Kaunti, još jedan klub koji je bivši premijerligaš, a koji je nekoliko godina proveo u trećem rangu.

Za mnoge ljubitelje fudbala u Srbiji posebno je zanimljiv povratak Portsmuta među drugoligaše, kluba koji je dostigao vrtoglavi uspon sa srpskim biznismenom Milanom Mandarićem na čelu.

Popularni “Pompeji” su čak osvojili i FA kup 2008. pod vođstvom novog potpredsednika Vojvodine, a igrali su, na njegovo insistiranje u bojama nekadašnje reprezentacije Jugoslavije – plavi dresovi, beli šorcevi i crvene štucne.

Dres Portsmuta nekada su od srpskih igrača nosili golman Saša Ilić, zatim Dejan Stefanović, Zvonimir Vukić, Ognjen Koroman i Duško Tošić. Dres ovog kluba nosili su i hravatski fudbaleri poput Roberta Prosinečkog i Nika Kranjčara.

Posle odluke Mandarića da proda klub ruskom oligarhu Saši Gajdamaku, Portsmut je lagano tonuo, a 2012. potonuo je u treću ligu iz koje se danas konačno vratio posle 12 godina.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal