Pratite nas preko:
Dobar derbi omladinaca (Foto: Printscreen/You Tube/Zvezda TV)

Fudbal

Zvezda promašila penal i zicere, pa nekako “iščupala” bod u Večitom derbiju omladinaca

Omladinci Crvene zvezde i Partizana podelili su bodove (1:1) u Večitom derbiju 25. kola Omladinske lige Srbije odigranom na pomoćnom terenu Marakane.

Crveno-beli su dominirali, ali nisu uspeli da to pretoče u važnu pobedu, pa pet kola pre kraja zaostaju za liderom IMT-om za bod, što znači da će trka za titulu biti otvorena i zanimljiva.

Dečaci iz Humske poveli su u 20. minutu, posle greške golmana crveno-belih Vuka Draškića, koji je loše procenio loptu, a Dušan Jovanović ga lako matirao za vođstvo Partizana.

Zvezda je propustila veliku šansu za izjednačenje u 34. minutu. Nešto ranije Petrović je oborio Tegeltiju u šesnaestercu, a glavni sudija pokazao na penal. Međutim, Andrej Petrović je prebacio čitav gol sa 11 metara i ostalo je 0:1.

Crveno-beli su dominirali i bili bolji, imali su i više prilika, ali se Partizan izvrsno branio i imao dosta sreće. Malo je falilo da bude 1:1 u 53, minutu, kada je Milosavljević pogodio stativu. Gosti su pretili iz kontri, a najbolju šansu je propustio Ugrešić u 58. kada je sam izbio pred golmana Draškića.

Partizan se izuzetno branio u poslednjih pola sata, životom su crno-beli omladinci čuvali gol prednosti, a tim Nenada Milijaša nije iskoristio brojne prilike koje su se izrodile iz “viktorija” pred golom gostiju. Ipak, zasluženo su stigli do izjednačenja u 80. kada je rezervista Radonjić smestio “otpadak” u mrežu.

Još veća ofanziva Zvezde usledila je u samoj završnici, a najbolju priliku propustio je Krivokapić u 87. minutu kada je pogodio stativu sa svega dva metara. Tražili su crveno-beli pogodak za pobedu i prvo mesto, ali su se gosti odbranili u završnici.

Posle 25 odigranih kola u Omladinskoj ligi Srbije, poredak na vrhu tabele je sledeći: IMT 57, C. zvezda 56, Partizan 52, Čukarički 50 bodova…

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal