Pratite nas preko:
dejan-zukic-PARTIZAN_vs_VOJVODINA_58.jpg

Fudbal

Tmuran debi Alberta Nađa na klupi Partizana: Njegoš ga dotukao u 94. minutu, Voša nanela crno-belima peti poraz zaredom (VIDEO)

Fudbaleri Partizana odigrali su meč 33. kola Superlige Srbije, 3. kola plej-ofa, na svom stadionu sa Vojvodinom.

Pred sada već standardno praznim tribinama, uz zanimljiv meč, crno-beli su poraženi od Lala rezultatom 3:2.

Nađ napravio bitne rokade

Albert Nađ definitivno je promešao karte pred ovaj duel, što mu se na neki način moglo obiti o glavu u uvodnim minutima meča, kad je Voša dominirala.

U Partizanovoj startnoj postavi napravljeno je nekoliko promena, pa je novi trener krenuo od prvog minuta sa dva “bonus” igrača. Aleksa Janković (24), zimsko pojačanje crno-belih iz Čukaričkog na poziciji “levog spoljnjeg” i Mateja Stjepanović (20), Partizanov đak koji pokriva pozicije zadnjeg veznog i desnog beka.

Foto: MN Press

Nađ je na klupi ostavio Goha i Ksandera Severinu, a poznato je da pravo nastupa nije imao ni štoper Bojan Kovačević zbog kartona, dok je njegov saigrač iz tandema Svetozar Marković povređen. Štoperi crno-belih su dosadašnji rezervista Siniša Saničanin i desni bek Aleksandar Filipović.

Tok utakmice – 1. poluvreme

I pored odličnog starta Lala iz Novog Sada, Partizan je poveo u 18. minutu iz prve prave akcije. Uz dosta sreće su crno-beli došli do prednosti. Zahid i Natho su ušli u kazneni prostor, da bi se u pokušaju da spreči Saldanju da postigne gol, lopta odbila od Crnomarkovića u mrežu gostiju.

Definitivno je to otežalo Vošin posao i dalo vetar u leđa Nađu na prvom meču koji zvanično vodi kao samostalni trener.

Međutim, kada je baš delovalo da će crno-beli preuzeti terensku inicijativu i kapitalizovati, usledio je hladan tuš na drugoj strani. Sjajni Dejan Zukić je centrirao. lopta je pobegla od Filipovića i Stojkovića, Aleksandar Jovanović je loše reagovao (prvi kiks od dolaska u Humsku), a to je iskoristio Seri. Igrao se 38. minut. Samo par minuta se to desilo posle velike šanse koju je na drugoj strani propustio Saldanja.

Nedugo potom, opet je Saldanja propustio fantastičnu priliku – kao da su ga gromovi koji su se u tom trenutku začuli nad Beogradom pomalo uplašili.

A onda, Dejan Zukić pokazuje kakav je znalac fudbalskog zanata i koliko je ključan faktor za igru Vojvodine. Izvukao se prilikom jednog slobodnog udarca na levu stranu, namestio se i iskosa pronašao na predivan način put do mreže ovog puta nemoćnog Jovanovića.

Crno-beli su zbog toga sa minusom otišli na poluvreme.

2. poluvreme

Treba reći da Partizan 17 godina nije vezao niz od četiri poraza, još od onog prvog mandata Miroslava Đukića, pa bi peti neuspeh u nizu na neki način bio istorijski loš rezultat. Barem iz prizme 21. veka. Odnosno od raspada SFRJ.

I onda, igrao se 57. minut, kada je divan gol dao Aranđel Stojković. Protiv bivšeg kluba bio je precizan zaista na divan način.

U sledećem napadu, Voša je uspela da odmah postigne novi pogodak, ali je tome prethodio “majgeri” potez Mateusa Indija, koji je udario nogom u glavu Nikolu Antića. Taj gol je s pravom poništen.

Tačno negde oko sredine drugog poluvremena, Aleksa Vukanović umalo da vrati prednost ekipi iz Novog Sada, ali je pogodio prečku iz veoma izgledne situacije. Nisu ni crno-beli želeli da odustanu od tri boda, koja bi ih sigurno pomerila od TSC u borbi za Ligu šampiona.

Voša je još jednom uspela da zatrese mrežu 15-ak minuta pred kraj, ali je i taj pogodak poništen.

A onda, igrao se četvrti minut nadoknade drugog poluvremena, kada je Njegoš Petrović, bivši igrač Zvezde, a pozajmljeni iz Granade, zatresao mrežu za prvi poraz crno-belih od Voše u Humskoj u poslednjih osam godina.

Bio je to pošten ishod, čini se neutralnom fudbalskom oku, ovog tmurnog debija Alberta Nađa. Koji ne da nije unapredio ništa u igri crno-belih, već je, deluje, unazadio određene dobre automatizme. Jedan takav je definitivno bio seoba Alda Kalulua sa desne na levu stranu.

Doduše, imao je, kao što smo na početku napisali, određene kadrovske muke, ali to nikako ne može da opravda ovako očajnu igru. Naravno, uz napomenu da se ipak i Voša ovde nešto pitala, što se i jasno vidi na semaforu.

Šta sad?

S obzirom na ovaj poraz, sada je TSC opet u odličnoj poziciji, pošto bi u slučaju eventualne pobede nad Crvenom zvezdom ove večeri prišao na samo bod mesta koje vodi u Ligu šampiona.

S druge strane, Zvezdi će biti dovoljan i bod kako bi osvojio novu, sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije.

U narednom kolu Partizan gostuje Napretku, dok Voša čeka Čukarički.

Пласман обезедио Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal