Pratite nas preko:
Ludogorec - CSKA Sofija, tuča; Foto: Reddit

Fudbal

Ludogorecov rekord – 13. put uzastopno šampion Bugarske: Opšta tuča prekinula derbi sa CSKA

Fudbaleri Ludogoreca po 13. put uzastopno su postali šampioni Bugarske, čime su nastavili da pomeraju granice svoje dominacije u našem komšiluku. Oni su u drugom kolu plej-ofa bugarskog šampionata savladali CSKA iz Sofije u direktnom okršaju rezultatom 3:1 i tako matematički osigurali novu titulu.

“Ludu šumu” su do pobede predvodili dvostruki strelac Dua, koji je pogađao u drugom i 57. minutu, kao i Nedijalkov koji je bio precizan u 48. minutu. Prethodno je Fernando Karanga izjednačio u 34. minutu, ali CSKA više od tog utešnog gola nije mogao.

Opšta tuča na terenu

Pored titule Ludogoreca i njegove pobede u derbiju, meč je obeležila i tuča među igračima posle tačno sat vremena igre. Tada je Dua pogodio za 3:1 iz penala, a onda su se dvojica igrača sukobila pred golom CSKA i nastao je opšti metež.

Gotovo da se nije znalo ko koga tu juri, udara, hvata za gušu i verbalno napastvuje. Epilog je bio takav da su najdeblji kraj izvukli Tekpetej na jednoj, odnosno, Karanga na drugoj strani.

Oni su isključeni, pa je utakmica u poslednjih pola sata završena sa po deset igrača na terenu, odnosno, po devet u polju. I, praktično, tu je bio kraj, jer golova više nije bilo.

Ludogorec, dakle, ima trenutno 79 osvojenih bodova, dok će se CSKA do kraja boriti za mesto u Ligi Evrope. Trenutno je drugi sa 66 bodova, jednim više od trećeplasiranim Černo Morem.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal