Pratite nas preko:
NEMANJA ILIC i DEJAN MILOSAVLJEV rukometas Srbije na utakmici kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo protiv Norveske u SC SPENS, Novi Sad 09.03.2023. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS RUKOMET, HANDBALL, SRBIJA, SERBIA, NORWAY, NORVESKA, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, WORLD CUP QUALIFIERS
Reprezentativci Srbije (Foto: MN Press/Ivica Veselinov)

Još sportova

Još postoji nada da Srbija zaigra na Svetskom prvenstvu za rukometaše: Evo na koji način…

Rukometni savez Srbije najavio je da će zatražiti “vajldkard”, odnosno specijalnu pozivnicu za šampionat sveta, uprkos neuspehu Orlova u baražu protiv Španije.

Podsetimo, Srbija je ovog popodneva ostala bez plasmana zbog gola minusa jer je u revanšu pobedila 25:22, a prvi meč izgubila 32:28.

– Orlovi su igrom i ovim trijumfom pokazali da im je mesto među najboljim selekcijama sveta, a u to veruje i rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije koje će već u ponedeljak Svetskoj rukometnog federaciji (IHF) poslati zahtev za “vajldkard” – saopšteno je iz RSS-a.

Selektor i tužan i ponosan

Selektor Boris Rojević poručio je da je njegov tim odigrao dve fenomenalne utakmice i pokazao da se Srbija vraća na evropsku i svetsku rukometnu mapu.

Trener Vojvodine kaže i da ostaje veliki žal zbog ispuštene prilike.

– S jedne strane sam zaista jako srećan jer smo pokazali ozbiljan nivo rukometa, napunili smo halu dobrom utakmicom u Španiji, ali sam takođe tužan što nas je ta jedna lopta delila od prilike da uz pobedu slavimo i plasman na Svetsko prvenstvo. Nismo imali sreće donekle, ali sam zaista ponosan na ove momke – rekao je Rojević i obećao da će njegova reprezentacija donositi radost Srbiji.

Šampionat sveta u rukometu na programu je od 14. januara do 2. februara 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Boris Rojević
Boris Rojević (Foto: MN Press)

Komentari (1)

Pogledaj sve komentare (1)
  1. Petrasin

    13.05.24. 17:04

    Igra Srbije je bila stvarno dobra a odbrana Miosavljeva fenomenalna. Nkome nije jasno zašto Borzaš nije ulazio u igru protiv Španije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova