Pratite nas preko:
Jokić NBA meč protiv Minesote
Jokić; Foto: Beta (AP Photo/Abbie Parr)

Fantasy

NBA playoff fantasy: Glavni igrači dominiraju u momentu kada se serija lomi

Večeras se serije vraćaju na prvobitna domaćinstva ili ekipama koje su imale prednost domaćeg terena. Denver protiv Minesote za nastavak serije nakon vraćanja dva brejka i Njujork protiv Indijane za nastavak serije na domaćem terenu.

Oba meča kao fantazi celodnevni izazov možete naći na našem Soccerbet portalu ili aplikaciji u delu za fantazi igre.

Zaseban fantazi izazov dana je meč u Koloradu koji je nama na ovim prostorima posebno bitan. Evo kako smo mi napravili tim za fantazi igru večeras.

Sistem sa sedam igrača u fantazi rosteru dana (po jedan u svakoj poziciji plus dvojica slobodnih izbora) za 73 miliona ili 10.4 miliona po igraču u proseku. Glavni meč zbog njene tenzičnosti i neizvesnosti je ovaj u Koloradu i odatle imamo i najviše igrača, čak petoricu.

Denver Nuggets center Nikola Jokic, right, shoots against Minnesota Timberwolves center Rudy Gobert in the second half of an NBA basketball game Wednesday, April 10, 2024, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Nikola Jokić; Beta/AP Photo/David Zalubowski

Denverov šampionski nalet ne sme da se ignoriše

Skraćene su rotacije maksimalno i glavni igrači dominiraju u momentu kada se serija lomi. Zato imamo svilu trojicu koji su najviše pokazali – Nikola Jokić (18.3M), Džamal Marej (11.8M) i Eron Gordon (9.3M).

Novi MVP lige je u ovoj seriji gotovo na proseku sezone od oko 60 fantazi poena. Ono što je bitnije je da od kako je krenulo da gori pod nogama igra dominantnu košarku, a čak se čini da je daleko od svog maksimuma.

Oba tornja pod košem i Gober i Tauns nemaju rešenja za Nikolu pa očekujemo još jedan baš baš jak meč. Marej je krenuo da pogađa one njegove šuteve. Procenti su mnogo nolji, uticaj na igru baš jak što se vidi ne samo kroz poene već i kroz asistencije što ga generano ne odlikuje najviše.

Dva vezana meča preko 40 i meč kod kuće obavezuju ga u roster. A kakav poslednji meč je imao Gordon, to je nerealno. 50.75 fantazi poena i samo jedan promašaj i iz igre i sa bacanja j to prinkraju meča tek. Da ne pominjemo nemerljiv doprinos u odbrani. Cena je predobra za ono što on radi i kakav doprinos daje na terenu ali i u fantaziju.

Eron Gordon
Foto: Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Šta tek reći za Entonija Edvardsa

Šta tek reći za Entonija Edvardsa (15.6M) koji dve od četri utakmice serije ide između 63 i 65 fantazi poena.

Ono bitnije je da Denver nema mnogo odgovora na njemu zbog atleticizma i snage i on svojom pojavom gotovo garantuje dosta poena jer igra često do obruča, a i procenti su fenomenalni.

Naz Rid (6.5M) najbolji šesti igrač lige igra u skladu sa svojom cenom. Minuti i uloga su zagarantovani tako da moze samo da doprinese više od onoga što vredi.

Entoni Edvards
Foto: Beta (AP Photo/Michael Conroy)

Po igrač iz Njujorka i Indijane

Iz drugog meča koji je često mnogo ranije završavan imamo po jednog igrača – Erona Neismita (6.7M) iz Infijanei Aleka Burksa (4.6M) iz Njujorka.

Prvi je najbolja opcija pozicije za budzet koji sno imali i igrač koji ima garantovane minute i može da odskoči u odnosu na cenu. Poslednja dva meča je išao iznad proseka koji iznosi 22 fantazi poena.

Drugi je prava poslastica kada se pogleda cena i brojevi. Zbog silnih povreda otvorili su se minuti za Burksa koje fenomenalno koristi. 25.50 i 30.25 za  cenu koja je potrebna za uklapanje u budžet je baš must have večeras.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fantasy