Pratite nas preko:
Janis Sferopulos
Foto: MN Press

ABA liga

Sferopulos ponovio identičnu rečenicu kao Obradović posle prvog meča!

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pričao je na pres konferenciji posle pobede nad Partizanom i vođstva od 2:0 u seriji finala ABA lige.

– Želim da čestitam našim igračima na tome kako su igrali. Mislim da smo zaslužili da pobedimo, jer smo igrali bolje od prvog meča. Posebno u odbrani. A napad je bio isti kao u prvom meču. U prvom poluvremenu smo dva-tri puta imali 6, 7, 8 poena razlike, ali nas je Partizan držao na pristojnoj razlici ofanzivnim skokom. Dali su previše poena iz drugih šansi.

“Drugo poluvreme bolje od prvog”

– Naše drugo poluvreme bilo je mnogo bolje, dozvolili smo im samo jedan ofanzivni skok, pa smo polako došli do sigurne razlike, koju smo zadržali i osvojili meč.

– Želim da čestitam našim navijačima zbog atmosfere koju su napravili u oba meča. Mnogo mi je važno što ništa nisu bacali u teren.

“Ako stanemo ovde, nemamo pravi mentalitet”

– Ako stanemo ovde, nemamo pravi mentalitet, ali mislim da su naši igrači veoma iskusni i da su spremni za sve. Imamo jedan dan za odmor, za analizu, i da budemo spremni za nedelju.

Da li ste znali da Zvezda nikada nije pobedila Partizan pet puta zaredom i znate li da je retko koji trener slavio nad Obradovićem pet puta zaredom?

– Prvo, Željko Obradović je jedan od najboljih trenera u istoriji košarke na svetu. Ovi brojevi koje pominjete, ne mislim tako. Brojevi su za novinare – istakao je Sferopulos ponovivši identičnu rečenicu koju je izgovorio Obradović posle prvog meča.

Upitan o tome igrači sa kojih pozicija su odigrali najbolje, odgovorio je:

– Način na koji smo napadali mora da bude pametan. Oni su večeras menjali igrače u odbrani, udvajali, pokušavali da uhvate u klopku. U tim situacijama centri su bili prinuđeni da pametno šalju lopte izvan reketa. Ne želim da delim igrače po pozicijama.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga