Pratite nas preko:
Ušik - Fjuri
Ušik - Fjuri; Foto: Beta/AP/Nick Potts

Borilačke veštine

Spektakl u Rijadu: Ušik prebio “kralja Cigana” i postao apsolutni vladar boksa!

U Rijadu smo prethodne noći videli pravi bokserski spektakl u režiji Oleksandra Ušika i Tajsona Fjurija, koji je potrajao svih 12 rundi. Na kraju je velika borba pripala Ukrajincu, koji je propisno pretukao “kralja Cigana” i uzeo mu najvažniji pojas.

Time je Ušik preuzeo vlasništvo nad sva četiri najznačanija pojasa teške kategorije –WBA, WBC, WBO, IBF. Prvi je bokser od Lenoksa Luisa i 1999. godine kada je pobedom nad Ivanderom Holifildom objedinio sve titule.

Sama borba u ringu bila je bespoštedna, a Ušik je pošteno prašio korpuletnijeg Fjurija. Izdržljivost Britanca bila je impozantna, posebno kada u devetoj rundi kada ga je Ušik gotovo patosirao, ali je ostao na nogama i već u sledećoj rundi se vratio u život.

Fjuri šokirao izjavom posle borbe

Udarali su i jedan i drugi, Fjuriju je i puštena krv u osmoj rundi, ali je i tada uspeo da dočeka zvono za kraj runde. Zbog tih detalja je Ušik na kraju osvojio više bodova i slavio veliku pobedu. Svoj poraz Fjuri, naravno, nije priznao.

– Verujem da sam pobedio u borbi. Verujem da je pobedio u nekoliko rundi, ali ja sam osvojio većinu. Bila je to jedna od najluđih odluka u boksu. Vratiću se. Dobri mali čovek je doneo odluku – izjavio je Fjuri, pa dodao:

– Vratićemo se našim porodicama i videću ga ponovo u oktobru. Vratićemo se i odmoriti se. Verujem da sam pobedio u borbi, ali neću da sedim i plačem i pravdam se. Ponovo ćemo se pokrenuti u oktobru – poručio je Fjuri.

Spektakl su iz prvih redova gledale zvezde svetskog šoubiznisa, poput Kristijana Ronalda, Nejmara, Stivena Džerarda, Žan Klod Van Dama…

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Borilačke veštine