Pratite nas preko:
HANS DIETER FLICK Hans Diter Flik trener fudbalera Bajerna Minhen na press konferenciji pred utakmicu UEFA Lige Sampiona protiv Crvene Zvezde na stadionu Rajko Mitiic, Beograd 25.11.2019. godine Foto: MN PRESS Fudbal, Liga Sampiona, Bajern, Crvena Zvezda
Hansi Flik (Foto: MN press)

Fudbal

Her Flik konačno preuzeo Barselonu: Kako su Katalonci prolazili sa nemačkim trenerima?

Nemac Hansi Flik (59) i zvanično je imenovan ove srede za novog trenera Barselone. Nemac je sa katalonskim velikanom potpisao dvogodišnji ugovor do juna 2026, ali finansijski detalji nisu saopšteni.

Nezvanično, Flik će zarađivati tri miliona evra po sezoni, a na klupi Barselone zamenio je legendarnog Ćavija Ernandeza, koji je smenjen pre nekoliko dana. Pre španskog velikana, Hansi Flik je trenirao Hofenhajm i Bajern, kao i reprezentaciju Nemačke.

Zanimljivo, Flik će biti tek treći Nemac na klupi Barselone i to posle Henesa Vajsvejlera (1975-76) i Uda Lateka (1981-82), i imaće težak zadatak jer njegovi sunarodnici nisu uspevali da se snađu na klupi velikana u prošlosti.

Vajsvejler je vodio Barsu u sezoni 1975/76, a taj period obeležili su porazi, neuspesi i sukob sa prvom zvezdom kluba Holanđaninom Johanom Krojfom. Nikakvo iznenađenje, znajući da se u toj deceniji Holanđani i Nemci nisu podnosili na fudbalskom terenu.

Latek, koji je vodio Barsu od 1981. godine, smenjen je u martu 1983. Ni on nije uspeo da ponovi rezultate koje je imao u Nemačkoj, a očekivano se sukobljavao sa igračima koje je trenirao. Nije izdržao pritisak rezultata koji se zahtevao od njega pa je dobio otkaz.

U Barseloni se nadaju da će bivši trener Bajerna biti mnogo uspešniji nego njegovi zemljaci u prošlosti na klupi Katalonaca i da će njegov stil i filozofija omogućiti klubu da se takmiči na najvišem nivou i bori za trofeje, kako u Španiji tako i u Evropi.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal