Pratite nas preko:
Andrey Rublev, of Russia, returns the ball to Carlos Alcaraz, of Spain, during the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Wednesday, May 1, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Andrej Rubljov (Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez)

Tenis

Šok na Rolan Garosu: Ispao jedan od glavnih favorita!

Jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg Roland Garosa dogodilo se na otvaranju trećeg kola kada je Rus Andrej Rubljov izgubio od Matea Arnaldija, inače 35. igrača na ATP listi, sa 7:6, 6:2, 6:4.

Meč je trajao dva i po sata, a prvi set odlučen je u taj-brejku nakon što su obojica po jednom gubili servis. U drugi set se krenulo se nerešenim rezultatom, ali je zatim Italijan osvojio sve gemove do kraja.

U trećem setu, Arnaldiju je bio dovoljan jedan brejk za veliku pobedu protiv favoriziovanog Rusa, koji je tako postao prvi teniser iz top 10, koji je ispao sa ovogodišnjeg Roland Garosa.

Lomio je reket Rubljov tokom meča i ponovo bio glasan posle izgubljenih poena, a na sve to kaže:

– Teško je biti miran prema sebi. Naravno da se ti momenti ne bi desili da sam ostao miran.

Potom je priznao da je odgirao verovatno najgori meč na grend slemovima ikada.

– Razočaran sam, ne pamtim da sam bio gori na grend slemovima. Mislim da je ovo bio prvi put da sam bio ovako loš. Mislim da nije bila koncentracija, nego to što sam sebe spuštao dole, a Mateu sam dao krila, igrao je prvi set neverovatno. Posle toga je bilo teško – rekao je Rubljov posle meča.

Arnaldija (23) u sledećem kolu čeka duel sa boljim iz okršaja između Grka Cicipasa i Kineza Žanga.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis