Pratite nas preko:
Serbia's Novak Djokovic celebrates winning his third round match of the French Open tennis tournament against Italy's Lorenzo Musetti at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, June 2, 2024. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Novak Đoković (Foto: Beta/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Đoković

Đoković neverovatnim preokretom u 3 ujutru ostvario istorijsku pobedu: Za sve je zaslužna jedna žena

Novak Đoković je pobedio Italijana Lorenca Muzetija posle preokreta sa 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0 za plasman u osminu finala Rolan Garosa. Meč je trajao čak 4 sata i 28 minuta, počeo je u 22:38 u subotu, a završio se u 3:06 u nedelju ujutru.

Ovo je ujedno i najkasnije završen meč ikada na grend slemu u Parizu, pošto se nikada do sada na Rolan Garosu nije igralo posle 1:30 ujutru.

– Hvala vam za najlepši meč sa najviše uzbuđenja koji sam odigrao ovde. Toliko adrenalina imam da ako imate neku žurku, dolazim, pravimo je – rekao je u šali Đoković posle spektakularne pobede.

– Veliki respekt velikom ratniku Muzetiju za meč koji je igran ovako kasno ili rano ujutru. Rekao sam mu na kraju da je ovo bilo neverovatno, bio je spreman da pobedi, prišao je vrlo blizu. Mogu da kažem da je on bio bolji na početku četvrtog seta kada nisam imao rešenja za njegovu igru, odlično je igrao, sve što je radio je radio sa velikim kvalitetom. Bilo je to jako teško – tvrdi Đoković.

Nole i Museti ispisali istoriju

Inače, kada se radi o najkasnije završenim mečevima uopše, Rolan Garos nema nijedan u top 50, tačnije, nije ga bilo do noćas. S obzirom na to da je meč trajao do posle 3 ujutru, Đoković i Muzeti su ušli među 10 najkasnije završenih mečeva uopše i pet najkasnije završenih mečeva na grend slemovima.

Đoković se posebno zahvalio navijačima koji su ostali na tribinama do kraja.

– Dali ste mi energiju, bio sam drugi igrač zbog vas. Neverovatno da ste ostali, do tri ujutru. Mnogo je dece koja treba da spavaju, koji su mladi. Spektakularno, zaslužili ste ovo – zaključio je Đoković.

Jelena korisnija od trenera

Novakova supruga Jelena burno je proslavila pobedu, a njena reakcija brzo je postala brzo viralna na društvenim mrežama. Bodrila ga je u teškim momentima, vikala mu: „hajde“ i „možeš“, usledio je i Novakov „odgovor“ mimikom smeha, na šta se i Jelena nasmejala ne znajući više šta da radi.

– Kao da sam znala – odgovorila je Jelena na komentar kako je Novak od njihove interakcije izgubio samo jedan od narednih deset gemova.

Posle meča, usledile su šale kako mu je supruga novi trener.

– Jelena mi je novi-stari psiholog – rekao je Nole u miks-zoni, i zatim priznao da su imali malu “razmenu”.

Pao još jedan Federerov rekord

Đoković je po još jednom kriterijumu odigrao noćas meč za istoriju. U njemu je izborio 369. pobedu na glavnim turnirima, po čemu je izjednačio rekord Rodžera Federera. Naravno, Đoković će ga nadmašiti, a niko ne može da ga ugrozi jer je sledeći iza njih Rafael Nadal sa 314 pobeda na četiri najveća turnira.

Rival Novaku Đokoviću u osmini finala Rolan Garosa biće Argentinac Fransisko Serundolo, koji je ranije nadigrao Amerikanca Tomija Pola sa 3:6, 6:3, 6:3, 6:2. Njihov meč planiran je za ponedeljak, verovatno opet u večernjem terminu.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković