Pratite nas preko:
Foto: Dragana Stjepanović

Fudbal

Soccerbet Kup prijateljstva: Klinci Akademije Pandev očitali lekciju Partizanu, Zvezda rašrafila Pelister

Tradicionalni Soccerbet Kup prijateljstva koji se drugu godinu zaredom održava na Zlatiboru počeo je danas. U pitanju je međunarodni turnir klubova iz zemalja bivše SFRJ za igrače do 19 godina.

Prvog dana je, prošlogodišnji šampion, Partizan doživeo poraz od Brere iz Strumice 2:1, tima sastavljenog od igrača iz “Akademije Pandev”. Crvena zvezda je, pak, ostvarila ubedljivu pobedu 6:1 protiv drugog makedonskog predstavnika, Pelister.

Daleko bolji utisak i lepšu sliku su ostavili omladinci kluba koji je osnovao legendarni Goran Pandev, pogotovo u prvom poluvremenu. Dominirali su protiv vršnjaka iz kluba iz Humske. Postigli su golove u 16. i 42. minutu preko Spasova i Kostova, a imali su šanse da ih daju i više.

Foto: Dragana Stjepanović

Ekipa trenera Srđana Golovića je uspela tek da ublaži poraz pogotkom u 59. minutu golom Filipovića iako je imala dovoljno vremena da dođe do izjednačenja. Na kraju su u finišu ostali i sa igračem manje.

Foto: Dragana Stjepanović

U prvom meču dana je Osijek pobedio Budućnost iz Podgorice 1:0.

Zvezda dala petardu za poluvreme

U poslednjem meču prvog dana Soccerbet Kupa prijateljstva, Crvena zvezda je igrala protiv Pelistera. I ekipa koju sa klupe vodi Miloš Janković je pokazala kvalitet i nadmoć već tokom prvog poluvremena, kada je 5 lopti završilo u mreži momaka iz Bitolja.

Foto: Dragana Stjepanović

Stefan Stokić je pogodio za 1:0, a potom najlepši gol dosadašnjem toka turnira. Njegov autor je bio bek Zvezde Ristovski Goražd. Pelister je smanjio na 2:1 preko Safedina, ali tri minuta kasnije Manojlović vraća 2 gola prednosti.

Stojković i Tošić su dali golove do kraja poluvremena za ukupnih 5:1. U drugom poluvremenu nije bilo toliko uzbudljivo, još jednom se tresla mreža Pelistera posle šuta Saše Storebra.

Foto: Dragana Stjepanović

Čudesni preokret Vojvodine

U trećem meču dana igrali su Rijeka i Vojvodina, a trijumfovao je tim iz Novog Sada 2:1. I to na koji način.

Gosti iz Hrvatske su vodili 1:0 od 60. minuta golom Bačića. Posle toga su krenuli napadi Novosađana svim silama. Stvarali su prilike i za to su nagrađeni u u 76. minutu izjednačenjem preko Pilića. Ali tu se nisu zaustavili i stigli su do potpunog preokreta u 2. minutu sudijske nadoknade. Gol je postigao Ninković.

Na sve mečeve tokom turnira ćete moći uživo da se kladite na platformi ili aplikaciji Soccerbet.rs.

Mečevi na turniru se igraju u dva poluvremena od po 40 minuta. U 4 grupe su podeljene po tri ekipe, a dve prvoplasirane će proći u četvrtfinale.

Sastav grupa:

A grupa: Crvena zvezda, Pelister, Borac Banja Luka
B grupa: Vojvodina, Rijeka, Velež
C grupa: Partizan, Željezničar, Akademija Pandev
D grupa: Sarajevo, Osijek, Budućnost Podgorica

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal