Pratite nas preko:
Soccerbet Kup prijateljstva, Omladinci FK Partizan, Akademija Pandev
Foto: Dragana Stjepanović

Fudbal

Soccerbet Kup prijateljstva: Zvezda i Akademija Pandev u četvrtfinalu, viđen gol sa preko pola terena

Nastavljen je Soccerbet Kup prijateljstva, a drugi dan takmičenja otvorile su ekipe Akademije Pandev i Željezničara.

Posle trijumfa nad Partizanom od 2:1, ovog prepodneva na Zlatiboru pao je i sarajevski velikan. Konačan rezultat bio je 3:1.

Iako je Želja poveo u 17. minutu preko Alagića, prvo je Krstev poravnao u 20, da bi onda u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena doneo preokret.

Konačan rezultat postavljen je u petom minutu nadoknade drugog poluvremena, kada je sa bele tačke precizan bio Andonovski.

Na ovaj način, FK Brera, kako se inače zvanično zove Akademija Pandev, prvi je klub koji je obezbedio plasman u četvrtfinale.

I Zvezda u četvrtfinalu

Crvena zvezda je upisala i drugu pobedu u svojoj grupi. Nakon trijumfa nad Pelisterom u utorak, ove srede je savladala tim Borca iz Banja Luke 1:0.

Jedini pogodak je pao sa penala u 53. minutu. Siguran izvođač je bio Manojlović.

Gosti iz Republike Srpske su zaslužili po svemu prikazano makar bod. Bili su i bolji rival, pogađali su prečku i stativu. Za plasman u četvrtfinale će igrati protiv Pelistera u četvrtak.

Neizvesno u grupi B

Omladincima Vojvodine se protiv Veleža dogodilo ono što su oni uradili Rijeci dan ranije. Mostarski klub je trijumfovao posle preokreta 2:1.

Posle prvog poluvremena bez golova Novosađani su prvi stigli do prednosti u 48. minutu preko Peranovića. Ali tu prednost nisu uspeli da sačuvaju.

Igrači Veleža su izjednačili 11 minuta kasnije pogotkom Đulimana, a potpuni preokret je doneo u 75. minutu Milak. Tako je klub iz Mostara koji posle 8 godina ponovo učestvuje na ovom turniru ostvario pobedu.

Time se zakomplikovala situacija u grupi, jer sve tri ekipe imaju šansu da prođu dalje. Odluka će pasti u četvrtak kad se sastaju Rijeka i Velež. Novosađani će navijati da Velež ostane neporažen kako bi prošli u četvrtfinale.

Sarajevo – Budućnost

U drugom meču dana na Soccerbet Kupu prijateljstva viđen je pravi spektakl u režiji podgoričke Budućnosti. Ona je slavila sa 3:0 nad Sarajevom i na taj način se plasirala u četvrtfinale (iako je izgubila od Osijeka u prvom kolu sa 0:1).

Ono na šta posebno moramo da se osvrnemo s ovog duela jeste gol za 1:0 u osmom minutu kada je Zarija Kumburović šutirao sa preko pola terena. Uživajte u tom detalju:

Drugi pogodak bio je delo Brajovića u 44. minutu, dok je konačni rezultat postavio Jovanović sedam minuta kasnije.

Na sve mečeve tokom turnira ćete moći uživo da se kladite na platformi ili aplikaciji Soccerbet.rs.

Mečevi na turniru se igraju u dva poluvremena od po 40 minuta. U 4 grupe su podeljene po tri ekipe, a dve prvoplasirane će proći u četvrtfinale.

Sastav grupa:

A grupa: Crvena zvezda, Pelister, Borac Banja Luka
B grupa: Vojvodina, Rijeka, Velež
C grupa: Partizan, Željezničar, Akademija Pandev
D grupa: Sarajevo, Osijek, Budućnost Podgorica

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal