Pratite nas preko:
England's Harry Kane shoots on goal during the International friendly soccer match between England and Iceland at Wembley stadium in London, Friday, June 7, 2024.(AP Photo/Kin Cheung)
Ispromašivao se: Hari Kejn (Foto: Beta/AP Photo/Kin Cheung)

Fudbal

Englezi izgubili “generalku”: Samo da im protiv Srbije ne uđe sve što nisu pogodili večeras

Engleska, jedan od glavnih favorita za titulu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i prvi rival Srbije u grupi C, poražena je u poslednjoj proveri od Islanda na “Vembliju” sa 1:0. Mnogo su bolji bili, dominirali punih sat vremena, ali su Islanđani odbranili minimalnu prednost koju su rano stekli.

Gosti su stigli do pobede pogotkom u ranoj fazi utakmice, strelac je bio Torštejnson koji je sjajnim udarcem savladao rezervnog golmana Erona Remzdejla već u 12. minutu. Ofanzivni vezista belgijskog Levena krunisao je sjajnu akciju iz poslednje linije, koja je ogolila defanzivne probleme Engleza.

Geret Sautgejt je ponovo izveo kombinovani sastav, koji verovatno neće igrati u Gelzenkirhenu protiv “Orlova” sledeće nedelje, ali su pojedinci, poput Palmera, Fodena, Rajsa ili Kejna, pokazali da polako ulaze u formu i ne daj bože da im protiv Srbije uđe u mrežu sve što su promašili večaras.

ENGLESKA PRVAK EVROPE – kvota 4,20

A baš su se ispromašivali. Najveću šansu propustio je Kejn u 28. na pas Kola Plamera, koji je sam propustio zicer u drugom poluvremenu u 56, dok sjajnu priliku nije iskoristio ni Foden kada mu je Gordon sjajno asistirao u 49. minutu.

Engleski selektor ubacio je u poslednjih pola sata u igru Tonija, Saku, Trenta, Ezea, ali ni ta “promešana” postava nije našla put do mreže Islanđana, uprkos dominaciji. Zanimljivo je da su za 90 i kusur minuta igre “potrošili” 598 pasova da bi zabeležili samo jedanšut u gol na celom meču.

Pre su gosti mogli do drugog gola u završnici, nego Englezi, ali poraz Ostrvljana nikako ne sme nikog da zavara, pošto imaju devet dana da se spreme za Srbiju i meč koji se igra u Gelzenkirhenu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal