Pratite nas preko:
Dortmund Coach Soccer Nuri Šahin Borusija
Foto: AP Photo/Ian Walton, File)

Fudbal

Borusija odmah ozvaničila novog trenera: Legenda kluba seda na vruću stolicu ispred Žutog zida

Borusija Dortmund je ostala bez trenera Edina Terzića, ali je munjevito reagovala. Izbor je pao na Nurija Šahina.

U pitanju je 35-godišnji bivši igrač Borusije i Real Madrida.

Šahin, koji je poreklom iz Turske, okončao je igračku karijeru pre dve godine u Antaliji, gde je ostao da radi kao trener, a potom i sportski direktor.

Međutim, sada će u malo hladnije krajeve. Preuzeće ulogu koju je do nedavno obavljao Edin Terzić, koji se pre malo više od 24 časa oprostio od kluba.

Prethodno je Šahin bio Terzićev pomoćnik tokom pola godine i imao je značajnu ulogu u timu koji je stigao do finala Lige šampiona.

– Velika je čast biti trener Borusije. Želim da se zahvalim rukovodstvu koje mi je ukazalo poverenje. Radujem se poslu. Od prvog dana. Uložićemo maksimalne napore s puno energije i strasti kako bismo ostvarili najbolje rezultate – izjavio je Šahin nakon potpisivanja ugovora.

Šahin je upravo u dresu Borusije Dortmund ostvario najveće uspehe. Za klub je odigrao 274 utakmice i postigao 26 golova, uglavnom igrajući na poziciji centralnog veziste. Sa Dortmundom je osvojio nemački Kup 2017. godine i Bundesligu 2011. godine, ostavljajući dubok trag u istoriji Milionera.

Klub se odmah oporavio od svađe Humels – Terzić

Nakon što je Marko Rojs napustio “Signal Iduna Park” odmah po završetku sezone, sada su usledili i još dvojice bitnih šrafoga za “milionere”. Za odlazak trenera se i očekivalo, ali usled njegovog napuštanja kluba se mislilo da će ostati iskusni štoper.

Pre svega je to bilo zbog navodnih priča o lošem odnosu Terzića i Humelsa, odnosno da je bivši nemački reprezentativac ucenjivao upravu da neće potpisati novi ugovor ukoliko ne ode trener.

Humels je poslednjih meseci vodio kampanju protiv Terzića, čak ga i javno u intervjuima prozivao i kritikovao zbog taktike. Ipak, do kraja sezone je bio siguran član startne postave.

Sada deluje da su sve te kuloarske i čaršijske priče iza ekipe i kluba, koji sa novim trenerom Nurijem Šahinom mogu da se spremaju za nove izazove koji su stavljeni pred njih.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal