Pratite nas preko:
Vanja Marinković predstavljanje KK Partizan
Dečak se vratio u svoj grad (Foto: Printscreen/Twitter/KK Partizan)

Evroliga

Čubura, koš, lopta i dečak: Partizan doveo prvo pojačanje za novu sezonu!

Vanja Marinković se definitivno vratio u Partizan posle pet godina i potpisao ugovor na dve sezone. Crno-beli su tačno u podne ozvaničili prvo pojačnje za novu sezonu.

U videu objavljenom na zvaničnim klupskim stranicama, dete sa Vračara baca loptu na čuveni koš u Čuburskom parku, što je aluzija na povratak 27-godišnjeg Marinkovića u rodni grad.

– Jednom, zauvek, Partizanovo dete… – ovim rečima se Marinković, inače najmlađi kapiten u istoriji Partizana, oprostio od svog kluba 2019. godine, kada je prelazio u Valensiju.

Vanja, koji je bio jedan od simbola borbe u teškim vremenima za Partizan, kako se navodi na sajtu crno-belih, stigao je u klub sa 13 godina, a breme kapitenske trake preuzeo već sa 18, kada je predvodio “Parni valjak” kroz turbulentnu sezonu 2015/16.

Dve godine pre toga zabeležio je prve minute u seniorskom timu Partizana, tokom Kupa „Radivoj Korać“ 2014. Igrajući za crno-bele, Marinković je tri sezone nastupao u Evrokupu i jedne godine u FIBA Ligi šampiona. Osvojio je titulu prvaka Srbije i dva Kupa „Radivoj Korać“.

Tokom svog prvog perioda u Partizanu, Vanja je sarađivao je sa Duškom Vujoševićem, Petrom Božićem, Aleksandrom Džikićem, Miroslavom Nikolićem, Nenadom Čankom i Andreom Trinkijerijem. Sada, se vraća u tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović.

Reprezentativac Srbije je kao profesionalac za Partizan već igrao od 2013. do 2019. godine, kada je prešao u Valensiju, u kojoj se zadržao dve sezone. Od 2021. godine bio je igrač Baskonije.

U protekloj evroligaškoj sezoni odigrao je 36 utakmica (27 kao starter) i prosečno po meču beležio 10,8 poena, 2,4 skoka i 1,6 asistencija za skoro 26 minuta u igri.

Ošti utisak je da je Marinković u Baskoniji potpuno sazreo igrački, postao i raznovrsniji, a u reprezentaciji Srbije je jedan od košarkaša kojima selektor Svetislav Pešić najviše veruje i biće sigurno deo tima koji će braniti bolje Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga