Pratite nas preko:
NAVIJACI fudbalera reprezentacije Srbije na utakmici UEFA Evropskog prvenstva 2024 godine protiv Engleske na stadionu AufSalke arena, Gelzenkirhen, 16.06.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2024, Engleska
Navijači Srbije na meču protiv Engleske, Foto: MN Press/Marko Metlaš

EURO 2024

Crno nam se piše: UEFA zvanično pokrenula postupak protiv Srbije, Englezi kažu da je bilo rasizma

Fudbalski savez Srbije će vrlo verovatno dobiti kaznu od UEFA koja je pokrenula postupak zbog ponašanja srpskih navijača tokom utakmice protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

Disciplinci iz “evropske kuće fudbala” su objavili da je postupak pokrenut zbog ubacivanja predmeta na teren, ali i neprimerenog skandiranja.

– Disciplinski postupak pokrenut je protiv Fudbalskog saveza Srbije u skladu sa članom 55 disciplinskog pravilnika, a sve nakon meča odigranog između Srbije i Engleske.

FSS se tereti po sledećim tačkama:

– zbog ubacivanja predmeta u teren

– prenošenja provokativne poruke neprimerene sportskom događaju.

– Očekuje se da UEFA blagovremeno donese odluku. Takođe, UEFA etički odbor i disciplinski inspektor pokrenuće istragu koja se tiče navodnog diskriminacionog ponašanja, a o tome će javnost obavestiti naknadno – navodi se na sajtu UEFA.

U međuvremenu je “Dejli mejl” objavio i da je UEFA pokrenula istragu i zbog navodnih “majmunskih krikova” upućenih tamnoputim igračima Engleske.

Inspektor će proveriti da li je bilo navodnog diskriminatornog ponašanja, usled svedočenja prisutnih na tribinama tokom prvog poluvremena.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024