Pratite nas preko:
Serbia's Novak Djokovic during a training session at the All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon ahead of the Wimbledon tennis tournament, Monday June 24, 2024. (John Walton/PA via AP)
Novak Đoković na treningu na Vimbldonu, Foto: Beta/John Walton/PA via AP

Đoković

Đoković i Alkaraz se sreli na Vimbldonu: Prisluškivali su njihov razgovor pre treninga

Novak Đoković i Karlos Alkaraz su se sreli na terenima “Ol Ingland Klaba” u Londonu.

Prošlogodišnji finalisti Vimbldona su proćaskali malo o situaciji u svetskom tenisu pre nego što su odradili svoje sparing treninge na travi. Novak mu je i čestitao verovatno na osvajanju titule na Rolan Garosu, dok je Španca interesovalo da li će Srbin moći da zaigra na Vimbldonu.

Španski novinar, Manuel Sančez, koji je bio prisutan preneo je i neke citate iz njihovog međusobnog razgovora.

– Pokušavam. Brzo napredujem. Vi mladi ste prave zveri – rekao je Đoković Alkarazu.

Posle toga je Novak radio sparing sa Federikom Korijom iz Argentine. Bilo je jasno da ne zapinje i ne izlaže se prevelikom riziku. hteo je samo da isproba kako izdržava koleno koje je operisao pre tri nedelje.

Novak sve vreme tokom treninga i dalje nosi steznike oko podlaktice i kolena.

Na drugoj strani je Alkaraz sparingovao sa Stenom Vavrinkom.

“Neću igrati ako nisam blizu maksimuma”

Podsećamo da je dan ranije, sedmostruki šampion Vimbldona dao intervju za Bi-Bi-Si, gde je rekao da sigurno neće igrati ukoliko ne bude bio blizu svog maksimuma.

– Plan je sve vreme bio da igram Vimbldon i to pokušavam da učinim. Zato sam došao ovde ranije, da bih video kako stvari idu. Mnogi misle da to nije realno i da nije pametno, ali ne bih bio ovde da nisam dobio dozvolu svog lekarskog tima. Ne forsiram sebe do 100 odsto, ali nadam se da ću doći do tog nivoa u narednih nekoliko dana. Rehabilitacija od prvog dana ide prema planu i iz dana u dan se postepeno oporavljam.

– Nisam došao ovde da igram nekoliko kola. Ako budem znao da mogu da igram na svom maksimumu ili blizu njega, onda ću igrati. Ako ne, neka daju šansu nekom drugom da proba. Zaista ću igrati samo ako znam da sam u stanju koje je dovoljno dobro da odem daleko na turniru i borim se za titulu. To je uslov – rekao je Novak.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković