Pratite nas preko:
Croatia's Lovro Majer reacts during a Group B match between Spain and Croatia at the Euro 2024 soccer tournament in Berlin, Germany, Saturday, June 15, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

EURO 2024

I Hrvati idu kući sa Srbima: Imamo još jedan veliki derbi u osmini finala Evropskog prvenstva

U ponedeljak smo dobili prvi par osmine finala na Evropskom prvenstvu i utakmicu između Italije i Švajcarske, koji se sastaju u Berlinu u subotu 29. juna, a istog dana gledaćemo i okršaj u Dortmundu između Nemačke i Danske u borbi za četvrtfinale.

I Austrija, Francuska i Engleska su zauzele svoja mesta u čuvenom kosturu posle raspleta u grupama C i D, ali one još čekaju svoje rivale jer oni dolaze iz grupa E i F, gde se u sredu stavlja tačka na grupnu fazu.

Već se zna da Englezi u četvrtfinalu mogu na Italiju ili Švajcarsku, a da će Portugalci na Francuze (ako prođu), kao i Nemci ili Danci na Špance. Dakle, četiri velike reprezentacije u istom delu kostura, za spektakularnu završnicu koja nas čeka.

Rasplet u grupi C i dva remija bez golova znače i da je reprezentacija Hrvatske definitivno eliminisana sa Evropskog prvenstva, pošto više nema šanse da bude jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Hrvatska je grupnu fazu okončala sa samo dva boda i negativnom gol-razlikom (-3), a već su od nje bolje četiri trećeplasirane selekcije – Mađarska iz grupe A, Slovenija iz grupe C, Holandija iz grupe D i selekcija koja završi kao treća u grupi E, gde sve četiri ekipe već imaju po tri boda.

Kompletne parove osmine finala dobićemo sutra uveče oko 23 časa.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024