Pratite nas preko:
Tijeri Anri
Tijeri Anri; Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Tijeri Anri preuzima kormilo reprezentacije: Navijači se nadaju novoj energiji

Francuska fudbalska reprezentacija proći će kao druga iz grupe D u nokaut fazu Evropskog prvenstva, ipak dva nerešena ishoda i minimalna pobeda autogolom nad Austrijom ostavili su gorak ukus u ustima svih navijača. Već sad se pominje da bi Didije Dešan posle ovog prvenstva mogao da dobije otkaz, a sada znamo ko ga sigurno neće zameniti.

Legenda Arsenala i Francuske Tijeri Anri blizu je preuzimanja reprezentacije Velsa koja u prethodnim sezonama (čitaj od penionisanja Gereta Bejla) ne izgleda dobro, a Velšani se nadaju da bi upravo Anri mogao da unese novu živost u reprezentaciju.

Trenutno je zadatak poznatog 46-godišnjaka da pripremi mlade “trikolore“ za Olimpijske igre na domaćem terenu. Ipak, iako su Francuzi želeli da vide Anrija na klupi bivšeg svetskog prvaka, to se neće desiti. pošto će on zameniti Roba Pejdža na mestu selektora Velsa.

S druge strane, Pejdž je dobio otkaz posle tri i po godine vođenja stručnog štaba Zelenih zmajeva. Posle Rajana Gigsa, koji je bio selektor Velsa od od 2018. do 2020,  Anri bi bio novo veliko igračko ime na klupi te zemlje.

FS Velsa imaće vremena da razmotri novog vođu reprezentacije do septembra, kad je na programu prvi meč Lige nacija u kom će dočekati Tursku.

Vels – Poljska; Foto: Beta/AP/Alastair Grant

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal