Pratite nas preko:
dragan stojkovic piksi
Foto: MN Press

EURO 2024

Umesto da prestigne Santrača i Antića, Piksi pao ispod Slavoljuba Muslina

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je jedna od figura u našoj javnosti o kojima se najviše pričalo prethodnih nedelja, pa čak i meseci.

Odveo je Srbiju na prvo Evropsko prvenstvo još od 2000. godine, plasirao se pre toga i na Svetsko, a imao je i statistiku na svojoj strani.

Samo su Slobodan Santrač i Radomir Antić imali veći procenat pobeda u odnosu na Piksija, dok su predvodili naš nacionalni tim (posle raspada velike Jugoslavije).

Obojica su imala uspešnost od 60 odsto, kad su pobede u pitanju, a i sam Stojković je tokom ovog prvenstva Evrope mogao da ih prestigne.

Šta je EURO 2024 uradio kad su u pitanju Piksi i večna lista?

Međutim, zbog toga što je u poslednjih pet utakmica, računajući i dve prijateljske, ostvario samo jedan trijumf, uz dva poraza i dva remija, njegova statistika sada izgleda ovako:

52.38 odsto pobeda
21.43 odsto nerešenih
26.19 odsto poraza

Dakle, umesto da se primakne, ili pak prestigne Santrača i Antića, on je po procentu pobeda pao i ispod Slavoljuba Muslina, pa se sada nalazi na četvrtom mestu večne liste strelaca u reprezentacijama male Jugoslavije, Srbije i Crne Gore iliti Srbije.

Muslin je slavio u osam od 15 mečeva, Radomir Antić u 17 od 28, dok je Santrač pobedio u 26 od 43.

Na EURO 2024 možete da se kladite OVDE, a sve što vas zanima ispratite na našem Kup centru.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024