Pratite nas preko:
Petar Orlandić u dresu Crvene zvezde sa saigračima
Foto: MN Press

Fudbal

Navijači Zvezde ga se sećaju zbog golova sa klupe, a on je upravo okačio fotku kako radi na mešalici (FOTO)

Bivši fudbaler Crvene zvezde Petar Orlandić nije napravio karijeru kakvu je možda očekivao kada je kao klinac krenuo iz Podgorice put fudbalskog “belog sveta”.

Međutim, i pored toga što je za klub sa Marakane mahom ulazio sa klupe, na 34 meča postigao je 15 golova.

Mnogi pamte i onaj protiv Olimpijakosa na prijateljskoj utakmici, koji je Orlandić proslavio kao da je, u najmanju ruku, zvanična.

Međutim, malo ko zna da je Orlandić čak i tokom igranja za mlađe kategorije u Crnoj Gori, leti radio kao konobar u Boki kotorskoj, dok je u zimsko doba neretko nadničio na građevini.

Sada je na društvenim mrežama isplivala fotografija, koju je sam i postavio, na kojoj se vidi da je opet uz mešalicu, kao u najmlađim danima.

E sada, da li to znači da tokom karijere nije uzeo dovoljno novca, ili je pak odlučio da iskoristi pređašnje iskustvo da pomogne nekom prijatelju ili rođaku, ne zna se.

– Drugi dan priprema – napisao je uz fotografiju Orlandić.

Gde je Orlandić igrao kada je otišao iz Zvezde?

Možda i nije toliko nerealan scenario u kom se Orlandić vratio na mešalicu zbog novca.

Posle Crvene zvezde, u koju je stigao iz golubovačke Zete, nastupao je kratko za Unijao iz Madeire, za dva kluba na Tajlandu, jedan na Malti i Spartak iz Trnave u Slovačkoj, pre nego što se vratio u rodnu grudu. Prvo u Zetu, pa onda u još nekoliko ekipa.

Trenutno je član Jezera iz Plava, tima koji se ove sezone uspešno izborio za opstanak u elitnom rangu tamošnjeg fudbala.

Odbio Ska zbog “loše klime”?! Ako jeste, trebalo je da prati na časovima geografije

A valja podsetiti i na činjenicu da je imao itekako unosnu ponudu od Ska iz Habarovska, kluba sa samog istoka Rusije, koju je navodno odbio zbog toga što je u Sibiru hladno. Ako je to istina, onda je možda trebalo da pogleda na mapu i obrati pažnju na geografsku širinu tog grada, s obzirom da je tamo klima mnogo više nalik na (kišnu) beogradsku ovih dana (pošto se nalazi u oblasti umerene klime sa primesama monsunske) nego na onu surovu iz severnijih i divljih delova Sibira.

Zato se postavlja pitanje – da li je upravo zbog te odluke Orlandić opet morao da se uhvati fizičkog posla ili je nešto sasvim drugačije posredi?

Naravno, uz ogradu da je raditi za mešalicom ili bilo šta drugo na građevini izuzetno častan posao i cilj ovog teksta svakako nije bio da se ponize pošteni nadničari širom Balkanskog poluostrva, pa i šire. Među njima, naravno ni Petar Orlandić.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal