Pratite nas preko:
Švajcarska Italija
Švajcarska Italija; Foto: Beta (AP Photo/Matthias Schrader)

EURO 2024

Muku muči Sautgejt, a tek će je mučiti sa Jakinom: Turci ponovo idu na galamu

Juče smo saznali prvi polufinalni par Evropskog prvenstva, a večeras oko 23.00 znaćemo i koje dve reprezentacije će se boriti za to drugo mesto u finalu. Ako je utakmica između Španije i Nemačke bila “finale pre finala” onda su, narodski rečeno, ove četiri reprezentacije već otpisane?

Ako je suditi po kvotama, skroz je drugačije, upravo iz sa ove strane žreba se očekuje pobednik, a ime mu je Engleska. Soccerbet vam je spremio velike kvote na pobednika Evropskog prvenstva, najmanja je na Engleze 5,10, prate ih Španci sa 5,25, dok je najveća kvota na Tursku i iznosi 35.

Već ste navikli na termine od 18.00 i 21.00, a priznajte da vam malo i nedostaje onaj “rani” od 15.00. Ipak, da se ne podsećamo lepih vremena nego da vidimo šta nas to čeka u današnjem danu.

Od 18.00 u četvrtfinalu sastaće se Engleska i Švajcarska, dok će tri sata kasnije na teren izaći Holandija i Turska.

Muku muči Sautgejt, a tek će je mučiti sa Jakinom

Baš kako smo napisali u podnaslovu, takav meč i očekujemo. Verujemo da se će Garet Sautgejt na meč izaći sa identičnom postavom koja je izašla na mučenje sa Slovačkom. Fil Foden je u jednom intervjuu izjavio da mu je žao selektora, međutim nama je žao tih igrača od kojih je samo on uspeo da doslovno napravi “panjeve”.

Saka, Foden, Kejn, Belingem i ostala družina se nisu videli protiv Slovaka do 95. minuta, a onda su ih jedan fantastičan skok i maestralna individualna reakcija odveli u produžetke. Na krilima tih makazica postigli su i drugi gol, sve u svemu Engleska je na tom meču pokazala šta ume bukvalno u dva minuta.

Koliko nam to govori o tome koliko su ti igrači individualno potkovani, toliko nam kaže i koliko pate pod selektorskom palicom Sautgejta.

Njega će na drugoj strani terena čekati ekipa Murata Jakina, koja je pokazala na ovom šampionatu da je vremenom postala jedan od protivnika dostojnih najjačim reprezentacijama i da komotno možemo da ih od ovog prvenstva svrstavamo u onaj najviši ešalon fudbala u kom su Nemačka, Španija, Engleska, Portugalija, Italija i drugi.

Upravo sa ovom gore, poslednje pomenutom, ekipom sastali su se u osmini finala i delovalo je kao da mogu sedam dana da igraju i da Italijani, sve i da sam Spaleti uđe u igru, neće uspeti da ih savladaju. Jako disciplinovana ekipa koja zna šta treba da radi. Čini se da baš to Englezi ne znaju – Šta treba da rade!

SOCCERBET TIP: 2 (3,80)

Verujemo u pobedu Švajcaraca i u njihov prolaz u polufinale što bi im bio i najveći uspeh u istoriji. Iako im ona ne ide na ruku i kaže da su čak 22 puta izgubili od Engleza na 30 mečeva (3-5-22) verujemo da je vreme da se ova tradicija prekine.

Belinge, i Sautgejt
Belinge, i Sautgejt; Foto: Beta (AP Photo/Themba Hadebe)

Turci ponovo idu na galamu, ali sad će biti teže

Reprezentacija Turske već je najveće iznenađenje tekućeg Evropskog prvenstva, a da bi dostigli najbolji rezultat u istoriji ove reprezentacije kada su bili u polufinalu EURO 2008 kada su poraženi od nemačke sa 3:2 moraće da naprave još jedno čudo u Nemačkoj.

Protiv Austrije su im bila potrebna dva gola iz kornera za čudo i fantastični Merih Demiral, sada verujemo da će im trebati malo više protiv raspucanih Holanđana.

Demiral neće igrati na današnjoj utakmici zbog gluposti koju je napravio posle drugog gola kada je pokazao “Vučji pozdrav” UEFA je momentalno reagovala, te mu uručila suspenziju od dve utakmice na zvaničnim takmičenjima. Tako da bi on svojoj reprezentaciji mogao da pomogne tek u finalu.

Holanđani su protiv rumunije pokazali svu moći sa tri gola i ko zna koliko prilika lako i očekivano prošli u polufinale. Ipak utisak je ostavila nervoza igrača i jedne i druge ekipe koje se danas sastaju, a pridodato sa težinom utakmice i francuskim sudijom Klemonom Turpanom, jednostavno se nameće da će doći više kartona od granice koju vam Soccerbet daj, a to je 4,5 (1,78). Ipak, mi bi podigli granicu na 5,5 našta je kvota fantastičnih 2,55.

SOCCERBET TIP: 1&GG (3,30)

Iako, verujemo da Turci nisu bez šansi na ovom meču mislimo da jsu dostigli svoj vrhunac i da će Holandija da se uz par datih golova da lako stigne do polufinala.

Turkey's Merih Demiral, right, celebrates after scoring his side second goal during a round of sixteen match between Austria and Turkey at the Euro 2024 soccer tournament in Leipzig, Germany, Tuesday, July 2, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Foto: Beta/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024