Pratite nas preko:
Brazil's Endrick reacts during a Copa America quarterfinal soccer match against Uruguay in Las Vegas, Saturday, July 6, 2024. (AP Photo/Julio Cortez)
Endrik je imao poražavajuću statistiku protiv Urugvaja, Foto: Beta/AP Photo/Julio Cortez

Fudbal

Realovo čudo od 60 miliona evra za 90 minuta imalo jedno tačno dodavanje: I to je bio početni udarac

Brazil je neočekivano, ili ipak očekivano s obzirom na igre, eliminisan u četvrtfinalu Kopa Amerika. U ružnoj i gruboj utakmici protiv Urugvaja posle 90 minuta nije bilo golova, pa se pristupilo izvođenju penala. Tu su Urugvajci slavili 4:2.

Brazilci su na ovom meču bili oslabljeni za Vinisijusa Žuniora, pa je njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo Endrik, najveći brazilski talenat posle Nejmara. Makar tako kažu.

Uruguay's Ronald Araujo, left, challenges Brazil's Endrick during a Copa America quarterfinal soccer match in Las Vegas, Saturday, July 6, 2024. (AP Photo/Godofredo A. Vásquez)
Foto: Beta/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Međutim, ono što je pokazao tokom svih 90 minuta je bilo Bogu za plakati. Njegova statistika je katastrofalna, a jedan podatak je iz rubrike “verovali ili ne”.

Za ceo meč je imao 1 (i slovima jedan) tačan pas. A znate li koje je to dodavanje bilo? Ono kad lopta kreće sa centra na početku utakmice.

Inače, ukupno je imao 5 pokušaja dodavanja, dakle 4 su bila neprecizna. Imao je ukupno 23 dodira s loptom, 14 izgubljenih lopti, jedan šut na gol (bio je u okvir gola)?! Od 14 duela dobio je samo 4, a tri puta je predriblan.

Endrik će se ovog leta priključiti Real Madridu koji ga je kupio još 2022. godine za fiksnu cifru od 37 miliona evra uz potencijalnih još 23 miliona na ime bonusa. Dakle, ukupno 60 miliona.

Uruguay's Federico Valverde (15) and Brazil's Endrick battle for the ball during a Copa America quarterfinal soccer match in Las Vegas, Saturday, July 6, 2024. (AP Photo/David Becker)
Foto: Beta/AP Photo/David Becker

Sada mnogi postavljaju pitanje da li je tek punoletni dečko spreman za tako visok nivo fudbala sa kakvim će se susresti u Evropi i s kojim se susreo na Kopa Amerika?!

KVOTE >>>>> KO OSVAJA KOPA AMERIKA

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal