Pratite nas preko:
Brendon Dejvis
Brendon Dejvis (Foto: MN Press)

Evroliga

Renome + iskustvo: Da li je Amerikanac Partizanova letnja bomba koja će da eksplodira?

Bivši košarkaš Valensije Brendon Dejvis dogovorio je, navodno, sve detalje saradnje sa Partizanom. Prema informacijama sa profila “Tips’n’slips” na društvenim mrežama, iskusni košarkaš biće novo pojačanje crno-belih u velikoj letnjoj rekonstrukciji koja je u toku.

Dejvis je prethodne sezone u dresu Valensije u Evroligi beležio prosečno 12,1 poena, 3,8 skokova, dve asistencije i 0,8 ukradenih lopti, uz indeks korisnosti 12,2.

Sa pune 33 godine donosi bogato iskustvo igranja u Evropi, gde je nosio dresove Šalona, Varezea, Monaka, Žalgirisa, Barselone i Olimpije iz Milana, a igrao je i u NBA ligi za Filadelfiju i Bruklin.

Podsetimo, Partizan se suočava sa velikim promenama u timu ovog leta, jer su brojni igrači napustili klub. Bivši kapiten Kevin Panter prešao je u Barselonu, Pi-Džej Doužer se vratio u NBA ligu, Zek Ledej otišao u Milano, Smailagić potpisao za Žalgiris, a i Aleksa Avramović bi mogao da promeni sredinu.

Zbog svih ovih odlazaka, trener Željko Obradović i sportski driektor Zoran Savić aktivno traže pojačanja kako bi popunili praznine u sastavu. Posebno alarmantna je pozicija centra posle odlaska Frenka Kaminskog i neizvesnosti oko Bruna Kabokla i čini se da je izbor pao na iskusnog Dejvisa, koji će doneti snagu i iskustvo u reketu.

Dolazak Dejvisa znači i da se Nikola Milutinov neće vratiti među crno-bele. Ovaj izvor tvrdi da srpski reprezentativac ostaje u Atini u redovima Olimpijakosa i sledeće godine.

Brojni mediji su nešto ranije preneli i informaciju da je Partizan dogovorio dvogodišnju saradnju sa Tajrikom Džounsom, nekadašnjim centrom Efesa, što ovaj profil potvrđuje i najvljuje izuzetan tandem sa Dejvisom, dok je pod ugovorom sa crno-belima od centara još i mladi Balša Koprivica.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga