Pratite nas preko:
KOSTAAS ANTETOKOUNMPO Kostas Adetokumbo kosarkas reprezentacije Grcke na treningu pre utakmice cetvrtfinala 1/4 FIBA Evropskog prvenstva u Mercedes Benc areni, Berlin 13.09.2022. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Grcka, FIBA Evropsko prvenstvo,Trening
Kostas Adetokumbo ne ide na Olimpijske igre, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Košarka

Ogroman problem za Grke: Adetokumbo ne ide na Olimpijske igre zbog teže povrede

Trenutke slavlja u Grčkoj zbog plasmana košarkaške reprezentacije na Olimpijske igre pokvarila je vrlo loša vest. Kostas Adetokumbo gotovo sigurno neće biti deo tima u Parizu.

Mlađi brat Janisa Adetokumba, prve zvezde grčke selekcije, povredio je koleno u utakmici protiv Egipta u grupnoj fazi olimpijskog kvalifikacionog turnira.

“SDNA” prenosi da je magnetna rezonanca pokazala da je reč o povredi patelarne tetive na levom kolenu. U medicini se to još zove i “skakačko koleno”. Njemu je koleno otečeno, a jedna od posledica je da ne možete da ispružite nogu u kolenu.

KOSTAS ANTETOKOUNMPO Kostas Adetokunbo kosarkas Grcke na utakmici kvalifikacija za FIBA svetsko prventsvo protiv Srbije u Beogradskoj Areni, Beograd 25.08.2022. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, SRBIJA, GRCKA, SERBIA, GREECE, FIBA, WORLD CUP, QUALIFICATIONS, KVALIFIKACIJE
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

U toku dana košarkaš Panatinaikosa će morati da donese odluku da li će ići na operaciju ili pokušati sa konzervativnim lečenjem. Ako ode na operaciju sigurno neće igrati na OI i čeka ga vrlo duga pauza.

Neoperativni tretman mu može ostaviti nadu da bude spreman, ali je i ona minimalna.

Tako da će selektor Vasilis Spanulis najverovatnije morati da pozove zamenu.

Grčka je u finalu kvalifikacionog turnira pobedila Hrvatsku i plasirala se na Olimpijske igre prvi put od 2008. Zbog toga su Janisa Adetokumba slomile emocije pa se rasplakao od sreće jer je ispunio dečački san.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka