Pratite nas preko:
Press konferencija u cast basketasa Srbije 3x3, koji su Becu ponovo postali svetski prvaci, u Kuci kosarke, KSS. DEJAN MAJSTOROVIC, STRAHINJA STOJACIC, MIHAILO VASIC, MARKO BRANKOVIC. Beograd, 06.06.2023. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Basket 3x3, Srbija
Srpski basketaši napadaju jedino zlato koje im nedostaje, Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarka

Najdominantnija sila u istoriji ide po jedino zlato koje nema: Magični “Brka” predvodi Srbiju na Olimpijskim igrama

Strahinja Stojačić poznatiji kao Brka, legendarni Ivan Majstorović, zatim Mihailo Vasić i Marko Branković izabrani su u tim Srbije u basketu 3 na 3 na Olimpijskim igrama.

Apsolutni vladari svetskog basketa idu po jedinu zlatnu medalju koja im nedostaje – onu najvredniju, olimpijsku.

Srbija je najdominantija sila u istoriji ovog sporta, a kada se pogleda ne pamti se ni u jednom sportu da je neki tim ovoliko dominirao. Ima čak 6 svetskih titula i 5 evropskih zlatnih medalja. Imamo i bronzu sa prošlih Olimpijskih igara zbog onog šokantnog poraza u polufinalu od Letonije.

U ovom sastavu su osvojili 2 titule prvaka sveta i jednu evropsku. Vasić i Majstorović su bili i deo reprezentacije na prethodnim Igrama u Tokiju.

Na olimpijskom turniru u basketu 3×3 učestvuje 8 reprezentacija i najpre se igra u ligaškom sistemu svako sa svakim. Dve prvoplasirane ekipe na kraju ligaškog dela idu direktno u polufinale. Timovi od 3. do 6. mesta na tabeli će igrati četvrtfinale. Posle toga se igra po kup sistemu.

Najveći rival će očekivano biti SAD koje predvodi bivši NBA i evroligaški igrač Džimer Fridet. Pored njega tu su Kenjon Beri, Karim Medoks i Dilan Trevis.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka