Pratite nas preko:
Niklas Zule (desno); (Foto: Beta/AP/Martin)

Fudbal

Bivši reprezentativac Nemačke se udebljao na odmoru, došao na trening sa 110 kilograma

Borusija iz Dortmunda, aktuelni vicešampion Evrope, od srede se priprema za novu sezonu. U sastavu ekipe novog trenera Nurija Sahina nalazi se i Niklas Zule (28), nemački štoper i bivši reprezentativac koji je u klub stigao pre dve godine kao veliko pojačanje iz Bajerna, sa kojim je osvojio pet titula prvaka Nemačke i jednu Ligu šampiona.

Međutim, Zule je u katastrofalnom fizičkom stanju. Uoči finala Lige šampiona protiv Reala iz Madrida, stameni štoper je postao viralan na društvenim mrežama jer su se pojavile fotografije sa treninga Borusije na kojima se moglo videti kako se udebljao.

Nemac je inače bio prozivan zbog manjka brzine i agilnosti na terenu, izgubio je i mesto u prvom timu kod Edina Terzića, a sada je jasno da ima i probleme sa viškom kilograma, zbog kojih se nije našao na spisku Julijana Nagelsmana za Evropsko prvenstvo.

Nemački “Bild” piše kako problemi koji su uočeni krajem prošle sezone nisu nestali, već su eskalirali. Zule je navodno u međuvremenu prešao granicu od 110 kilograma zbog čega je dobio oštre opomene sportskih direktora Borusije Larsa Rikena i Sebastijana Kela.

Po povratku sa letnjeg odmora nadležni u klubu proceniće stanje štopera koji ima ugovor do leta 2026. godine koji mu garantuje čak 28 miliona evra. “Bild” piše i kako je Zule tokom leta iz svog džepa počeo da plaća ličnog trenera i da prati poseban plan ishrane.

Međutim potrebno je da taj angažman što pre pokaže konkretne rezultate.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal