Pratite nas preko:
IVICA KRALJ sportski direktor, MILOS VAZURA direktor, IGOR DULJAJ trener, MILORAD VUCELIC predsednik, IVAN CURKOVIC bivsi predsednik fudbaleri Partizana novogodisnji koktel i predstavljanje kalendara u hotelu Cepter , Beograd 26.12.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Kalendar, Koktel
Rukovodstvo Partizana (Foto: MN Press/Marko Metlaš)

Fudbal

Partizan odneo pobedu? Odbor za hitna pitanja FSS-a odbio predlog o dva “bonus” fudbalera

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije nije usvojio predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije koji se odonosi na broj takozvanih bonus igrača u novoj sezoni koja startuje za desetak dana.

Posle niza saopštenja sa obe strane i prilično oštrih izjava iz Humske, najuže rukovodstvo FSS-a predvođeno predsednikom Draganom Džajićem nije usvojilo predlog o uvođenju dva bonus igrača, kome se Partizan jedini usprotivio.

To najverovatnije znači da se pravilo o bonus igračima neće menjati i da će svaki klub morati da ima jednog fudbalera u startnoj postavi koji je rođen posle 1. januara 2002. godine, a ne dva, kako je glasio predlog svih klubova osim Partizana.

Vicešampion se pobunio najpre zbog toga što je predlog upućen samo dve nedelje pred početak sezone i upozorio da se na taj način krši Zakon o sportu. Čvor je mogao da razmrsi Odbor za hitna pitanja, koji je na kraju doneo odluku da sve ostane isto i vratio predlog na ponovno usaglašavanje.

– Predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije koji se odnosi na broj tzv. bonus igrača vraćen je Zajednici na dodatno usaglašavanje sa klubovima, nakon čega će biti usvojen konačan tekst propozicija za Super i Prvu ligu Srbije – saopštili su iz Saveza.

Ovakvim raspletom biće nezadovoljni u Crvenoj zvezdi, koja je bila zagovornik predloga, dok će u Partizanu sada verovatno smatrati da su dobili veliku bitku uoči početka nove sezone.

Predlog nije prošao: Terzić i Milojević (Foto: MN Press)

– Pored odluka o takmičenjima u organizaciji FSS-a, donete su i odluke o formiranju lista sudija, pomoćnih sudija, kontrolora i delegata, kao i o izboru organa za vođenje takmičenja. Formiran je novi sastav Veća za rešavanje sporova FSS-a na predlog klubova i predstavnika profesionalnih fudbalera.

– Usvojen je i predlog Zajednice klubova o raspodeli novčanih sredstava fudbalskim klubovima Super i Prve lige Srbije ostvarenih kao prihod od prodaje TV prava za narednu sezonu. Sve odluke Odbora za hitna pitanja biće verifikovane na sledećoj sednici Izvršnog odbora – zaključili su čelnici Saveza.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal