Pratite nas preko:
Novak Đoković i Holger Rune
Foto: Beta/AP

Đoković

Đoković još jednom poslao brutalnu poruku publici na Vimbldonu, ali Rune tvrdi da Novak ne govori istinu

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Holgerom Runeom, a posle meča, nastavljen je njegov “rat” sa navijačima.

Oni su skandirali “Rune”, ali zbog izgovora na Ostrvu, mnogi od njih koristili su to vešto da pretvore u “buuu”.

Osetio je to emotivni Đoković, odgovorio je ismevanjem na terenu, a onda je posle pobede dao zanimljivu izjavu.

– Čestitam iz dubine duše svim navijačima koji su ostali ovde, a svima koji su odabrali da pokažu nepoštovanje – želim vam lakuuuuuuuuu noooooooć. Gooood niiight. Na Turu sam više od 20 godina, znam sve trikove. Ljudi ovde vole tenis, plate kartu, cene napore igrača. Igrao sam u mnogo neprijateljskijim atmosferama, ne možete mi ništa – poručio je Nole.

Onda se, na pres konferenciji, nadovezao na to:

– Ne znam šta Vimbldon može da uradi po tom pitanju. U tim određenim trenucima, kada je publika platila svoje karte… Imaju pravo da budu tu i navijaju kako hoće. To je, znate… To kako odluče da se ponašaju ili podržavaju nekog igrača je samo do njih. Da, mogli biste da se prepirete sa glavnim sudijom ili kim god već da li treba da se uključe u određenim trenucima i smire sve na tribinama. Ali, ne mogu ja tu mnogo da uradim. Ne možete da izbacite celu jednu sekciju ili ceo stadion jer se oni ponašaju tako ili pokazuju nepoštovanje. Tako je kako je. To je deo sporta – rekao je Nole.

– To je jedan od razloga što smo ovde, zašto je turnir istorijski važan i zašto smo mi teniseri globalno prepoznati. Zbog navijača. To je zbog interesa koji imaju dok gledaju mečeve, plaćaju karte… Ja to poštujem. Pokušavam to da razumem. Svi pravi teniski navijači poštuju igrače. Naravno da ćete podržavati jednog od dvojice. To je na njima. To je razumljivo. Imaju slobodu da izaberu koga će da vrate u meč. Ako neko pređe liniju, ja reagujem. To je ukratko i šta se desilo. Posle meča rekao sam šta sam rekao – zaključio je Srbin.

Rune o istom “problemu”

“Novak je rekao da su navijači bili puni nepoštovanja. Zvučalo mi je kao da su vikali tvoje ime. Da li misliš da je neko od njih prešao liniju dobrog ukusa?”, glasilo je novinarsko pitanje na koje je Rune odgovorio rečima da ne misli da su Đokovića vređali.

– Sve je počelo na US openu kada smo prvi put igrali kada je publika vikala moje ime i pomalo je zvučalo kao ‘buu’. Od tada smo igrali još mnogo puta, više u Italiji i Francuskoj gde moje ime ne izgovaraju na isti nači. Sada smo u Engleskoj. Ako ne znate šta se dešava, više vam zvuči kao ‘buu’. Ali, to je bilo moje ime. Svi to znamo. Ali, mislim da to nije igralo bitnu ulogu u meču. BIo je samo bolji od mene danas. Bilo da je publika bila ovakva ili onakva. Mislim da je podrška za obojicu bila sjajna. Iskreno, podržali su obojicu u dobrim poenima. Podržavali su i mene, tako da lepe scene za mene na Centralnom terenu – dodao je Danac koji je inače odmah posle meča i na društvenim mrežama poslao poruku Noletu.

Novak Đoković će u četvrtfinalu igrati s Aleksom de Minorom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković