Pratite nas preko:
Novak Djokovic of Serbia reacts during his fourth round match against Hulger Rune of Denmark at the Wimbledon tennis championships in London, Monday, July 8, 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Novak Đoković (Foto: Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Đoković

Poznato kad Đoković igra četvrtfinale protiv Australijanca na Vimbldonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće četvrtfinale Vimbldona protiv Australijanca Aleksa de Minora u sredu oko 17 časova, saopštili su organizatori jedinog grend slem turnira koji se igra na travi.

Pre Đokovića na centralni teren u Londonu će Elena Ribakina (Kazahstan) i Elena Svitolina (Ukrajina) u meču ženskog četvrtfinala. Njihov meč će početi od 14.30, što znači da Srbin i Australijanac neće na teren pre 16.30, a realno je da krenu oko 17 časova.

Đoković i De Minor do sada su se sastali tri puta, a Srbin vodi u međusobnim duelima sa 2:1.

Austrlijancu će ovo biti prvo četvrtfinale grend slema u karijeri, dok je Novaku čak 60. i po tome je apsolutni rekorder među teniserima i teniserkama.

KLADITE SE NA VIMBLDON U SOCCERU

– Prvi put ćemo igrati na travi. Aleks je možda i najbrži igrač na travi i moraću dosta da trčim protiv njega, ali srećan sam u kakvoj sam formi i očekujem još jedan dobar meč – poručio je Đoković u ponedeljak uveče posle rutinske pobede nad Holgerom Runeom u tri seta.

Ovde pronađite sve kvote za okršaj Đokovića i De Minora.

Zna se i da njih dvojica od ranije imaju neraščišćene račune pa će u sredu pasti njihovo svođenje. Podsetimo, De Minor je u januaru prošle godine posle poraza od Srbina na Australijan openu izrazio sumnju da Novak ima probleme sa povredom zadnje lože, kako je tvrdio.

Ta tvrdnja će ovom meču četvrtfinala dati posebnu čar, a očekuje se da Nole opravda ulogu favorita i produži pohod ka 25. grend slem tituli u karijeri i statusu najvećeg tenisera ikada.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković