Pratite nas preko:
Foto: Beta (AP Photo/Antonio Calanni)

EURO 2024

Francuska za 8 minuta postigla više golova iz igre nego za 505 na turniru (VIDEO)

Prvo polufinale Evropskog prvenstva krenulo je baš onako kako su mnogi priželjkivali, pošto je već u 8. minutu utakmice viđen prvi gol. Francuska je povela protiv Španije posle sjajnog centaršuta Kilijana Embapea, a Randal Kolo Muani se “samo poklonio” i postigao gol za ranu prednost “Galskih petlova”.

Zanimljiva je činjenica da je ovo tek prvi gol Francuske iz igre na ovom kontinentalnom prvenstvu, a u prvih desetak minuta protiv favorizovane Španije postigli su više glova iz igre nego tokom 505 minuta na prethodnih pet utakmica na šampionatu Evrope.

Do sada su imali dva autogola i penal koji je Embape pretvorio u gol protiv Poljske.

KLAĐENJE UŽIVO NA SOCCERBETU: ŠPANIJA – FRANCUSKA

Može se reći da je dobroj igri Francuza i lakom golu na startu doprineo i izostanak Danija Karvahala i Robina le Normana iz prve postave Španje. Umesto igrača koji su suspendovani zbog nakupljenih kartona u startnih 11 našli su se vremešni Hesus Navas i Naćo.

Upravo zakasnelu reakciju Navasa iskoristio je Embape koji je sjajno “zalomio” defanzivca Sevilje i pronašao Kolo Muanija za vođstvo Francuske, koje, ruku na srce, nije dugo potrajalo jer je Lamin Jamal zablistao i ispisao istoriju fudbala.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024