Pratite nas preko:
Lamine Jamal
Lamine Jamal; Foto: Beta (AP Photo/Matthias Schrader)

EURO 2024

Jamal je ovo već jednom uradio: Isto Francuzima sa 15 godina (VIDEO)

Španija i Francuska igraju stvarno izvrstan meč polufinala Evropskog prvenstva, a posle prvih 45 minuta “Crvena furija” vodi sa 2:1. Francuzi su poveli preko Kolo Muanija u osmom minutu, ali je Lamin Jamal izjednačio u 21, pre nego što je Žil Kunde autogolom u 25. doneo prednost rivalu.

Mnogo je spektakularniji bio taj prvi gol koji je postigao mladi napadač Barselone pošto je njime postao ujedno i najmlađi strelac u istoriji na evropskim prvenstvima sa tačno 16 godina i 362 dana.

Zanimljivo je da je Jamal gotovo identičan gol postigao i sa 15 godina, a loptu iz mreže su takođe, kao i večeras u Minhenu, vadili reprezentativci Francuske. Tada je igrao za U-17 reprezentaciju svoje države iako je bio mlađi dve godine od igrača iz te generacije.

Dakle, četiri dana pre 17. rođendana, imamo novu zvezdu svetskog fudbala i dečka koji će skoro sigurno tek pisati istoriju ove igre u godinama koje dolaze.

Inače, prethodni rekord kao najmlađi strelac u istoriji na evropskim prvenstvima držao je Švajcarac Johan Fonlanten, koji je imao 18 godina i 141 dan kada je 2004. godine postigao gol protiv Francuske na šampionatu Evrope u Portugaliji.

Жреб спонзорисан од стране Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024