Pratite nas preko:
Kante
Kante; Foto: Beta (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

EURO 2024

Kraj najduže serije bez poraza jednog fudbalera u istoriji (FOTO)

Reprezentativac Francuske Ngolo Kante imao je u svojoj biografiji do večeras jedan neverovatan nepobedivi rekord sa svojom selekcijom na velikim turnirima. Ipak, posle poraza od Španije u polufinalu Evropskog prvenstva i taj niz je prekinut.

Momak koji korene vuče iz afričke države Mali, odakle su njegovi roditelji odbegli u Francusku, nikada do ovog utorka nije doživeo poraz kada je nastupao za nacionalni tim na velikim turnirima.

Kante je prvi fudbaler koji je sa 20 nastupa ili više uspeo da ostane neporažen i ako pogledate njegove prethodne rezultate, imao je 13 pobeda i svega sedam nerešenih rezultata, ali nijedan poraz do večeras, kada je i ovom rekordu došao kraj na stadionu u Minhenu.

Prvo veliko takmičenje na kome je ovaj momak nastupio bilo je Evropsko prvenstvo 2016. godine u domovini, kada je selekcija Francuske u finalu poražena od Portugalije sa 1:0, golom Edera. Kante tu utakmicu, međutim, nije igrao zbog suspenzije.

Naredni veliki turnir bio je Mundijal u Rusiji 2018. kada su Kante i “Galski petlovi” postali šampioni sveta. Zatim je došla 2021. godina i post-kovid EURO. Francuska je u osmini finala na penale poražena od Švajcarske u Bukureštu, ali kako se taj meč registruje kao nerešen ishod, ni tada nije bio poražen.

Zbog povrede Kante nije bio na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022, tako da je ovo bilo prvo veliko takmičenje za nekadašnjeg igrača Čelsija i Lestera posle tri godine, na kome je konačno poražen u polufinalu posle 20 utakmica na velikim takmičenjima bez neuspeha.

Za sve postoji prvi put.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024