Pratite nas preko:
DRAGOLJUB ZBILJIC, predsednik OK Vojvodina, proslavlja pobedu, na utakmici finala plejofa protiv Spartaka, u hali SPENS. Novi Sad, 17.04.2022. foto: MN Press / vm Odbojka, Vojvodina, Spartak
Govori jedno, a radi drugo: Dragoljub Zbiljić (Foto: MN press)

Fudbal

Šta se desilo za 24 sata pa je promenjena odluka? Superliga ipak sa dva bonus igrača

Ne prestaje bura u srpskom fudbalu. Nije prošlo ni 24 sata otkako je predsednik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije Dragoljub Zbiljić najavio da će predložiti Izvršnom odboru FSS-a da se pravilo o dva bonus igrača primenjuje tek od sezone 2025/26, kako se ne bi kršio zakon, a dobili smo novi obrt.

Zajednica će ove srede ipak poslati zvaničan dopis Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije koji zaseda u petak u kojem će tražiti da od početka predstojeće sezone 2024/25, dakle za sedam dana (19. jula), važi pravilo o dvojici bonus igrača na terenu.

U poslednjih 48 sati, otkako je Odbor za hitna pitanja FSS-a vratio na “doradu” predlog Zajednice, trajalo je izjašnjavanje klubova i navodno je većina od 16 klubova ponovila stav od pre mesec dana da je za vraćanje granice na dva bonusa.

(Neo)Zbiljić: “Da poštujemo zakone”

Partizan je ostao pri ranijem stavu da je prekasno za tu promenu zbog starta sezone i da će klubovi i FSS prekršiti Zakon o sportu ukoliko to učine, a sa crno-belima se juče saglasio i novi predsednik Zajednice Dragoljub Zbiljić, prvi čovek Vojvodine.

– Imao sam telefonski razgovor sa predsednikom Saveza Draganom Džajićem i očekujem mejl od FSS-a na osnovu koga ću izaći pred IO Zajednice. Ono što će biti moj predlog kao predsednika je da poštujemo zakon uvek i na svakom mestu, a to znači da se pravilo o dva bonusa primenjuje od sezone 2025/26, s obzirom na to da smo na deset dana od početka takmičarske sezone – izjavio je Zbiljić.

– Ne želim da ovo pravilo usvajamo na silu za ovu sezonu i da bilo kome u prvoj godini svog mandata služim kao alibi za eventualno loše rezultate – dodao je predsednik Novosađana.

Izgurao inicijativu: Terzić sa čelnicima Partizana (Foto: MN Press)

Međutim, kada se ovog jutra podvukla crta nakon izjašnjavanja klubova, većina njih je rekla da hoće odmah da pravilo o dva bonusa stupi na snagu i takav dopis će u toku dana zvanično stići na adresu FSS-a koji će to verovatno prihvatiti na sednici u petak.

Tako će tačno nedelju dana pre starta nove sezone, jedno od osnovnih pravila takmičenja u srpskom klupskom fudbalu ipak biti promenjeno, pa će Partizan morati još malo da sačeka na “prvu malu pobedu” u novoj sezoni, ako je mislio da ju je izvojevao u ponedeljak.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal