Pratite nas preko:
Novak Djokovic of Serbia reacts after defeating Alexei Popyrin of Australia in their third round match at the Wimbledon tennis championships in London, Saturday, July 6, 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Đoković

Novak Đoković u polufinalu Vimbldona bez ispaljenog metka

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto se Australijanac Aleks de Minor povukao sa turnira zbog povrede kuka, prenose britanski mediji.

Đoković je od 16 časova trebalo da igra protiv De Minora u četvrtfinalu londonskog grend slema, ali je Australijanac odlučio da preda meč srpskom teniseru zbog povrede na koju se požalio u ponedeljak posle pobede u osmini finala protiv Francuza Fisa.

Iako je već tada bilo vidljivo da se loše kretao zbog bolova, De Minor je bio uveren da će se oporaviti na vreme do četvrtfinala. Navijači su mislili da je u pitanju povreda kolena, ali…

– U pitanju je kuk, ali se sada osećam prilično dobro. Telo trpi ozbiljne napore tokom meča i to svuda, neću da lažem. Ali obavio sam uspešno oporavak i sigurno ću se osećati dobro – rekao je De Minor. 

De Minor: “Razočaran sam…”

Međutim, očigledno je da je problem bio mnogo ozbiljniji i da je Austrlijanac bio primoran da odustane od prvog četvrtfinala na grend slemu u karijeri. Baš veliki maler za njega, jer je igrao sjajno na ovom grend slemu u prestonici Engleske.

– Razočaran sam, ali morao sam da odustanem zbog povrede kuka. Osetio sam da je nešto kvrcnulo tokom poslednja tri poena. Juče sam dobio rezultate skenera, koji su potvrdili da se radi o povredi. Postoji veliki rizik da se povreda pogorša ako budem izašao na teren – izjavio je De Minor.

Alex de Minaur of Australia falls during his fourth round match against Arthur Fils of France at the Wimbledon tennis championships in London, Monday, July 8, 2024. (AP Photo/Alberto Pezzali)
Povređen: Aleks De Minor (Foto: Beta/AP Photo/Alberto Pezzali)

Novaku četiri dana odmora

Đoković će u polufinalu u petak igrati sa boljim iz četvrtfinalnog duela između Lorenca Muzetija i Tejlora Firca, koji je na programu od 14.30 časova. Eventualnom pobedom bi ponovio prošlogodišnji uspeh (plasman u finale) i došao u poziciju da osvoji 25. grend slem u karijeri i smanji razliku na ATP listi.

Naime, prvoplasirani Janik Siner je eliminacijom u četvrtfinalu izgubio 320 poena na ATP listi (prošle godine je stigao do polufinala), ali će ostati prvi na svetu i sledećeg ponedeljka, jer je stigao sa velikom prednošću od preko 2.000 bodova u odnosu na drugoplasiranog Novaka Đokovića.

KLADITE SE NA VIMBLDON U SOCCERU

Italijan ima 9.570 poena i to je to, a ukoliko Novak, prošlogodišnji finalista Vimbldona, trijumfuje u Londonu u nedelju, osvojiće dodatnih 800 bodova (9.160) i primaći se Sineru na samo 410 bodova razlike, pa će moći da ga juri u mesecima koji slede, zaključno sa US Openom.

U tome će mu definitivno pomoći i činjenica da ima čak četiri dana odmora i to u poznom delu turnira, sve do petka kada se igra polufinale protiv Muzetija ili Frica. U situaciji kada je došao na Vimbldon sa operisanim kolenom posle samo 20-ak dana, ovo može da bude velika prednost za Srbina.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković