Pratite nas preko:
Didije Dešan
Didije Dešan; Foto: Beta (Christian Charisius/dpa via AP)

EURO 2024

Dan posle poraza u polufinalu Francuzi rešili pitanje selektora: Poznata je Dešanova sudbina

Dan posle eliminacije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, predsednik fudbalskog saveza Francuske, Filip Dijalo istakao je zadovoljstvo ostvarenim rezultatim i ponovio veru u rad selektora Didijea Dešana.

Francuzi su uprkos neubedljivoj napadačkoj igri stigli do polufinala kontinentalnog šampionata gde su poraženi od Španije prošle večeri.

Uprkos tome tamošnji Savez istakao je da ima puno poverenje u rad selektora Dešana koji je ugovorom vezan do 2026.

– Ne vidim razlog da se njegov ugovor dovodi u pitanje. Rezultati iz prošlosti govore u njegovu korist, a i ciljevi su ostvareni. Didije će nastaviti svoju misiju – rekao je Dijalo za “L’Ekip“, a tu informaciju preneo je poznati novinar Fabricio Romano.

Didije Dešan je već 12 godina selektor “Galskih petlova”. U međuvremenu ostvario je nekolicinu istorijskih uspeha, odveo tim do finala EP 2016, dve godine kasnije osvojio Svetsko prvenstvo u Rusiji, uz finale na Mundijalu 2022.

Vodio je Francusku na još dva evropska prvenstva, 2021. kada je neočekivano poražena u osmini finala od Švajcarske, i na aktuelnom kada je “Furija” bila nepremostiva prepreka u polufinalu.

Жреб спонзорисан од стране Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024