Pratite nas preko:
Fransoa Leteksije
Foto. MN Press

EURO 2024

UEFA presekla: Oštetio Srbiju za penal, pa dobio da sudi finale EURO 2024

UEFA sudijska komisija saopštila je da će Fransoa Leteksje iz Francuske suditi finalnu utakmicu EURO 2024 između Španije i Engleske.

Ona je na programu u nedelju, 14. jula od 21 čas po srednjeevropskom vremenu na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Tridesetpetogodišnji Francuz, međunarodni sudija od 2017. godine, do sada je sudio na 65 zvaničnih UEFA utakmica u karijeri.

Na ovogodišnjem EURO finalnom turniru, Leteksje je delio pravdu na tri utakmice grupne faze, uključujući Španija – Gruzija, Danska – Srbija (oštetio Srbiju za penal) i Hrvatska – Albanija, dok je kao četvrti sudija bio prisutan na otvaranju između Nemačke i Škotske u Minhenu.

Prošle sezone, Leteksje je bio glavni sudija na deset mečeva UEFA klupskih takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, te je bio četvrti sudija na finalu Lige šampiona 2024. između Borusije Dortmund i Real Madrida na Vembliju. Takođe je bio sudija na UEFA Superkupu 2023. između Mančester sitija i Sevilje u Pireju.

Pored Leteksjea, u nedeljnom finalu asistiraće mu francuski pomoćnici Siril Minjije i Mehdi Rahmuni, dok će četvrti sudija biti Šymon Marčinjak iz Poljske.

Ulogu VAR sudije obaviće Žerom Brisar iz Francuske, uz pomoć Vilija Delažoda (Francuska) i Masimilijana Iratija (Italija).

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024