Pratite nas preko:
nacionalni stadion
Foto: Ministarstvo finansija Republike Srbije

Fudbal

Zvezdin stadion više neće biti najveći u Srbiji: Poznat je kapacitet Nacionalnog

Portal Ekapija objavio je nove detalje vezane za Nacionalni stadion u Surčinu. Ministarstvo finansija podnelo je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za procenu uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje novog fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajima.

Taj dokument je javan, pomenuti portal je imao uvid u njega, a u njemu se može videti da dizajn stadiona uključuje tri nivoa tribina za 52.241 gledaoca, što, kako se navodi “omogućava veoma blizak doživljaj arene za pravo fudbalsko iskustvo”.

Dakle, kapacitet tribina biće za otprilike 500 mesta veći od stadiona “Rajko Mitić”, koji prima nešto preko 51.700 gledalaca.

Donji nivo ima ukupan kapacitet od 21.868 sedišta. VIP sedišta su smeštena na zapadnoj tribini. Ima posebnu zonu za državne funkcionere smeštenu na gornjem delu tribine i zonu doživljaja igre smeštenu na donjem delu tribine.

Srednji nivo ima ukupan bruto kapacitet od 1.828 sedišta. Gornji nivo ima ukupan kapacitet od 28.545 sedišta. Sedištima se pristupa preko dva nivoa prolaza.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal