Pratite nas preko:
Sarajevo pobedilo Aktobe u gostima, Printscreen: MY TV Uživo

Fudbal

Srbin zove Radnički u komšiluk, u Skoplju od 0:2 do 3:2 za 9 minuta: Budućnost “ošamarena” na Kosovu, Sarajevo evrogolom u 90. do pobede

Još jedan evropski šamar za Budućnost iz Podgorice i veliki trijumf Sarajeva u gostima na startu kvalifikacija za Ligu konferencija.

“Bordo” tim iz BiH je uspeo da postigne gol u 90. minutu na gostovanju favorizovanom Aktobeu u Kazahstanu i tako stekne odličan rezultat za revanš na svom terenu u 1. kolu kvalifikacija.

Najavio je pogodak gostiju samo minut ranije veista Gulaišvili koji je imao sjajnu priliku posle kiksa odbrane domaćih. Na kraju je pogodak postigao ipak Kiremeh fenomenalnim šutem sa oko 20 metara.

Možda bi heroj ovog rezultata ipak trebalo da bude bivši golman Vojvodine, Emil Rockov. Fantatičan je bio na golu, skinuo zicer 1 na 1. Imali su gosti i sreće jer je u 74. minutu Umajev pogodio prečku.

Budućnost ređa blam za blamom

Najveći crnogorski klub, Budućnost, je gostovala u samoproglašenoj državi Kosovo protiv ekipe Mališeva i doživela poraz 1:0.

Novi je ovo težak udarac za podgorički tim koji je podsećamo prošle sezone doživeo dva debakla. Najpre od Brejdablika u na startu kvalifikacija za Ligu šampiona (0:5), a potom i od struge u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (3:5).

Budućnost je sada opet doživela poraz od tima koji debituje u međunarodnim takmičenjima.

Jedini pogodak na meču je postigao Bruti u 67. minutu.

U Skoplju od 0:2 do 3:2 za 9 minuta

Kakav spektakularni meč i preokret na nacionalnom stadionu “Toše Proeski” u Skoplju. Tikveš iz Kavadaraca je slavio protiv islandskog Breidablika 3:2 nakon što je na poluvremenu gubio 0:2.

Klub iz mesta Kavadarci koji postoji već 94 godine, ali tek sada debituje u evropskim takmičenjima je izveo nemoguće. I sve to za samo 9 minuta.

Vodio je prošlogodišnji učesnik grupne faze Lige konferencija golovima Einarsona i Kristinsona u prvom poluvremenu. Delovalo je i da je na putu da zabeleži novu pobedu i dođe nadomak prolaza u drugu rundu, ali će za to morati baš da se pomuči.

Pisalo je 0:2 na semaforu sve do 74. minuta kada kreće ludnica. Stojkoski postiže gol za smanjenje zaostatka, a u 80. Stojanov izjednačava. Bili su u naletu domaći i taj nalet su iskoristili kada je tri minuta kasnije Leo Gera postigao gol za ekstazu i potpuni preokret.

Radnički Kragujevac bliže gostovanju u Baru

Za ljubitelje fudbala u Srbiji je posebno bio zanimljiv duel između Mornara iz Bara i Dinama iz Tbilisija. Pobednik ovog dvomeča će u 2. kolu kvalifikacija igrati protiv Radničkog iz Kragujevca.

I kako stvari stoje posle prvih 90 minuta, odigranih u Crnoj Gori, debitanti iz Srbije su bliže tome da ne putuju mnogo daleko. Barani su iskoristili prednost domaćeg terena i slavili 2:1. A imaju i za čime da žale.

Uprkos tome što je gruzijski tim iskusniji u evropskim mečevima i štaviše bio ozbiljan favorit i u Podgorici (tu se igrao meč), sjajno prvo poluvreme je odlučilo pobednika.

Bivši đak škole Vojvodine i član nekoliko srpskih klubova, Marko Đurišić, doneo je vođstvo crnogorskom timu u 20. minutu.

A da je izuzetno inspirisan je pokazao nepuna tri minuta kasnije kada je asistirao Vušuroviću za velikih 2:0.

I bila bi to izuzetna prednost za revanš da rezervista Seratilić nije napravio glupost. U 71. minutu je ušao u igru, a u 84. dobio direktan crveni karton. Mornar je ostao sa igračem manje i to su iskoristili gosti da bukvalno u poslednjem minutu stignu do gola koji im omogućava daleko lakši posao u revanšu. Strelac je bio Ugrehelidze.

Kvalifikacije za Ligu konferencija, 1. kolo:

Sreda
Velež – Inter Eskaldes 1:1
Auda Riga – B36 Torshavn 2:0

Četvrtak
Aktobe – Sarajevo 0:1
Liepaja – Vikingur Gota 1:1
Mališeva – Budućnost 1:0
Silauali – Levadija Talin 0:2
Bravo – Konahs 0:1
Brunos Magpis – Deri Siti 2:0
Noa – Škendija 2:0
Atletik Eskalades – Dudelanž 0:1
Talin – Urartu 1:2
Florijana – Tre Pene 3:1
Torpedo Kutaisi – Tirana 1:1
Una Strasen – Kups 0:0
VPS – Žalgiris 1:2
Žodino – Milsami 2:4
Karnarfron – Krusejders 2:0
Bala Taun – Paide 1:2
Partizani – Marsaklok 1:1
Tikveš – Brejdablik 3:2
La Florita – Minsk Isloč 0:1
Mornar Bar – Dinamo Tbilisi 2:1
Šelburn – Sent Džozef 2:1
Stjarnan – Linfild 2:0
Valur – Vlaznija 2:2

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal