Pratite nas preko:
Ocene Viktora Orbana
Foto: MN Press

Fudbal

Viktor Orban u igrici Football Manager 2006: Da li su ocene pre 20 godina predvidele odluke premijera Mađarske?

Verujemo da svi znate ko je premijer Mađarske Viktor Orban. Verujemo i da znate da je njegovo interesovanje za fudbal ogromno.

Ne samo da je popravio fudbalsku infrastrukturu u celoj zemlji otkako je na vlasti poslednjih 14 godina, već je umnogome uticao i na osnivanje dva veoma važna fudbalska kluba. U pitanju su Puškaš Akademija i FK Videoton (Fehervar, MOL Vidi, kako god vam draže).

I jedni i drugi igraju na stadionu u Felčutu, koji je rodna varoš Viktora Orbana, na onom bajkovitom stadionu koji dobro pamte i fudbaleri Partizana zbog one pobede nad Videotonom i plasmana u grupnu fazu Lige Evrope na leto 2017. godine.

Orbanova povezanost sa fudbalom

Dakle, povezanost Viktora Orbana, koga veliki deo Evrope trenutno ne voli zbog podrške Rusima, odnosno zbog odbijanja da im se uvedu sankcije, sa fudbalom je produbljena i traje čak i od njegovih najmlađih dana.

Čak je i sam Orban igrao fudbal, bio je napadač, najčešće igrao po desnom krilu, a tokom prve decenije ovog milenijuma, dok je bio lider opozicije (2002-2010), igrao je i zvanično. Za klub koji se zvao Felčut.

Orban, inače, fudbal koristi i za širenje mađarskog uticaja po regionu, pa tako mađarska Vlada u svim zemljama sa kojima se graniči, ima fudbalske klubove koje finansira. Kod nas je to TSC, u Hrvatskoj Osijek itd…

Zašto vam sve ovo pišemo? Zato što su se sada na internetu pojavile i njegove ocene iz čuvene igrice Football Manager (verzije iz sezone 2005/06), upravo iz dresa Felčuta.

Doduše, čak i ova čuvena igrica ume da napravi grešku, jer piše da je Orban samo špic igrač, dok je on više voleo da nastupa uz desnu aut liniju.

Kakve su ocene Viktora Orbana u FM 2006?

Vrlo je interesantno bilo analizirati njegove ocene. Pošto je političar, najviše pažnje smo obratili na ove mentalne atribute u sredini.

Interesantno je da je njegova ocena za agresiju čak 20, što znači da je najagresivniji mogući tip ličnosti. To i ne čudi s obzirom na to da je Orban 2006. godine bio lider opozicije u Mađarskoj.

Druga stvar koja upada u oči jeste ocena “Flair”, što znači nepredvidivost, koja mu je na ogromnih 18. Toliko je, primera radi, imao Ronaldinjo.

Međutim, kada se to spoji s ocenom “Decisions”, odnosno donošenje odluka, koja je svega 5, onda dolazimo do zaključka da je Orban, gledano kroz prizmu ove fudbalske simulacije, maksimalno agresivna, nepredvidiva osoba sa sklonošću ka lošim odlukama. Sigurni smo da bi se ukrajinski, poljski, hrvatski i rumunski političari trenutno složili s ovim.

Ne baš savršeno za jednog premijera. Šalu na stranu, što se tehničkih stvari tiče, imao je odličan “Finishing”, odnosno završnicu, koja je u njegovoj 43. godini iznosila 14. Prijem lopte, odnosno “First touch” bio mu je još bolji – 15.

Ocenu 15 imao je i za uticaj, odnosno “Influence”, što je prihvatljivo za jednog političkog lidera, ali, primera radi, Havijer Zaneti iz Intera, na tom Football Manageru imao je ocenu 18 za liderstvo.

Pogledajte i ostale Orbanove ocene na igrici Football Manager 2006.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal