Pratite nas preko:
MARINA MALJKOVIC, selektor i trener kosarkasica Srbije, prima nagradu za zivotno delo koje dodeljuje UKTS, u Hali Sportova Ranko Zeravica. Kosarkasice reprezentacije Srbije. Beograd, 12.06.2023. foto: MN Press / vm Kosarka, Srbija
Foto: MN Press

Košarka

Srpske dame poražene od Francuske tokom priprema za Olimpijske igre

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je poraz u prijateljskoj utakmici priprema za Olimpijske igre protiv Francuske u novoj LDLC Areni u Lionu rezultatom 85:63 (19:19, 21:13, 23:17, 22:14).

Oba tima se pripremaju za nadolazeće Olimpijske igre u Lilu i Parizu. Srbija će igrati u grupi A zajedno sa Portorikom, Kinom i Španijom, dok će domaćin Francuska biti u grupi B sa Australijom, Kanadom i Nigerijom.

Najbolja u ekipi Srbije bila je Ivon Anderson sa 16 poena. Jovana Nogić je postigla 15 poena, dok je Saša Čađo dodala 14. Na strani Francuske, Marin Žoanes je bila najefikasnija sa 18 poena, dok su Mariem Badian i Gebi Vilijams postigle po 12 poena.

Srbija se u subotu vraća u Beograd, gde će sledeće nedelje odigrati dve zatvorene utakmice protiv Japana, a 21. jula u Beogradskoj areni će se suočiti sa Nigerijom u okviru duplog programa, zajedno sa utakmicom muške košarkaške reprezentacije protiv Japana, za koje su karte već u prodaji.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka