Pratite nas preko:
Srpske košarkašice ispale u B diviziju, Foto: FIBA

Košarka

Katastrofa! Srpkinje ispale iz A divizije: Budućnost ženske košarke izgleda tmurno

Sladili smo se i radovali uspesima srpskih košarkašica u prethodnih desetak godina, ali šta će biti u budućnosti?! Za sada ne izgleda dobro. Mlada reprezentacija Srbije je ispala iz A divizije pošto je Evropsko prvenstvo završila bez izjedne pobede.

Poslednji voz da se obezbedi opstanak u evropskoj košarkaškoj eliti otišao je porazom od Mađarske 71:61. Time će Srpkinje zauzeti poslednje mesto na Eurobasketu za igračice do 20 godina koje donosi selidbu u B diviziju.

Devojke koje predvodi slavna bivša reprezentativka Dajana Butulija su pokušale da naprave preokret u poslednjoj četvrtini kada su prišle na poen zaostatka. Ipak, umesto toga usledio je raspad i poraz je bio neminovan.

Foto: FIBA

Srbija: Nestorov 6, Đikanović 4, Zečević 6, Piljević 4, Spasovski, Vuković 13, Jevtović 14, Marojević 6, Janić 1, Milanović, Dragićević 7.

Na to se nadovezao i loš rezultat sa meča Crne Gore i Finske. Crnogorke su uspele da pobede 64:51 i time izbore meč za 13. mesto protiv Mađarske. Ko pobedi u tom duelu ostaće u A diviziji, a poraženi zajedno sa Srbijom i Finskom ispada u B diviziju.

Nimalo ovo nije dobro za budućnost naše ženske košarke. Pogotovo što bi neke od ovih igračica već posle Olimpijskih igara trebalo da uskoče u A tim. Marina Maljković je uspela da izvede jednu smenu generacija sasvim solidno, nastavljen je kontinuitet učešća na svim velikim takmičenjima.

Međutim, šta će biti posle Pariza sa srpskom ženskom košarkom ostaje prilično veliko pitanje.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka