Pratite nas preko:
Mats Vilander vidi Novaka kao favorita u finalu, Printscreen: Youtube/ Eurosport Tennis

Đoković

Vilander o finalu Vimbldona: Za mene je Novak najbolji igrač na travi

Bivši teniser i teniski konsultant i komentator na “Eurosportu”, Mats Vilander, dao je svoju prognozu za finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

Legendarni Šveđanin koji je nekada žestoko kritikovao, čak i nipodaštavao srpskog tenisera, ali je poslednjih godina “promenio ploču”, rekao je da blagu prednost daje baš Srbinu.

– Moja predikcija je teška, ali videli smo da su obojica odigrali po šest mečeva i mislim da ako Novak pobedi u ovom finalu, to neće biti iznenađenje. Za mene je on i dalje najbolji igrač na travi, pogotovo u ovoj eri u kojoj nema Rodžera Federera. Samo nekoliko tenisera zna kako da igra dobar tenis na travi, a on je daleko najbolji. Rekao bih da su šanse 51-49 za Novaka, ali neću se iznenaditi ako bude isti rezultat kao prošle godine, samo ako ovoga puta Đoković bude taj koji će slaviti – rekao je Vilander.

KVOTE >>>>> KARLOS ALKARAZ – NOVAK ĐOKOVIĆ

Za Đokovića je ovo prvo finale u 2024. godini i to samo 40 dana nakon što je operisao meniskus na desnom kolenu.

Ujedno je i prilika da se revanšira mladom Špancu za poraz u prošlogodišnjem finalu na Centralnom terenu “Ol Ingland Klaba”. Ukoliko uspe u tome izjednačiće Federerov rekord od 8 osvojenih titula na Vimbldonu i osvojiti novi rekordni 25. Grend slem u karijeri.

Da ne govorimo i da će biti najstariji šampion Vimbldona u singlu ikada.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković