Pratite nas preko:
Španija
Španija; Foto: Beta (AP Photo/Manu Fernandez)

EURO 2024

Fudbaleri i Savez dogovorili premije za osvajanje EURO: Evo koliko će zaraditi svaki španski igrač

Španija i Engleska odigraće finale EURO u nedelju od 21.00, a pored neizbrisivog traga u sportskoj istoriji države fudbaleri bi mogli pobedom da osvoje i izdašnu količinu novca.

Fudbalski savez Španije spremio je 11,3 miliona evra na ime bonusa za igrače i stručni štab ukoliko ova reprezentacija donese pehar podno Pirineja.

Kako prenosi Mundo deportivo RFEF (Fudbalski savez Španije) i reprezentacija su se pre Evropskog šampionata dogovorili o bonusima tokom turnira. Naime, dogovoreno je da 30 odsto od zarade Saveza ide igračima i da u slučaju titule procenat poraste na 40 odsto.

SOCCER KVOTE: ŠPANIJA – ENGLESKA

Ukoliko Španija u nedelju u Berlinu uspe da osvoji Evropsko prvenstvo po četvrti put u svojoj istoriji, RFEF bi ukupno zaradio 28.250.000 evra. Prvi veliki prihod bio je plasman u drugu fazu turnira, 9.250.000 evra. Od tada se za svaku pobedu zarađuje dodatnih milion evra.

Ipak sam plasman u polufinale doneo im je 4 miliona. Tako da kada sve cifre saberemo RFEF dobijamo 25.250.000 evra kojima bi se dodalo još 3 miliona u slučaju da postanu šampioni kontinenta.

Dakle, dodatni bonus za pobedu na turniru bi bio 11.300.000 evra za raspodelu. Za svakog fudbalera i trenera to bi bilo oko 400 hiljada evra. U slučaju poraza od Engleske, ukupan iznos bi pao na 7.580.000 evra.

Finale Evropskog prvenstva je 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a na kvote za taj duel pogledajte na satu Soccerbet-a.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

EURO 2024