Pratite nas preko:
Ajtug Batur Komeč je novi igrač IMT-a i verovatno budući srpski reprezentativac, Printscreen: Instagram/aytugbaturkomec

Fudbal

Sećate se Turčina koji želi da igra za Srbiju? Talenat iz Bešiktaša potpisao za superligaša

IMT sa Novog Beograda ozvaničio je dolazak talentovanog 19-godišnjeg štopera iz Bešiktaša, Ajtuga Batura Komeča.

Ovaj mladić nije nepoznat srpskoj fudbalskoj javnosti, jer se pisalo i pričalo o njemu pre manje od godinu dana. Tada je bio tema jer je navodno odlučio da prihvati poziv Fudbalskog saveza Srbije i da ubuduće igra za mlađe selekcije Srbije.

U to vreme je trenirao sa prvotimcima Novog Pazara, ali se potom vratio u matični klub gde je priključen prvom timu.

Međutim, sada je stigao u Srbiju, ali u redove drugog superligaša. IMT je objavio da je on njihov novi fudbaler, mada se na Transfermarktu navodi da je reč o jednogodišnjoj pozajmici.

Očekuje poziv u mladu reprezentaciju Srbije

Njegov dolazak u Srbiju verovatno znači da je i prelomio da obuče dres srpske reprezentacije. Zato u slučaju dobrih igara bi ga trebalo očekivati u mladoj selekciji Srbije (do 21 godine). Iako ima 19 godina za omladince nema pravo da igra jer je već igrao za omladinsku selekciju Turske.

Da se radi o velikom potencijalu govori i to da je prošle godine odigrao 13 mečeva za Bešiktaš u turskoj Superligi, a upisao je i 2 nastupa u Ligi konferencija.

Za mnoge je čudno otkud to da Turčin želi da igra za Srbiju?! Međutim, prema neproverenim informacijama njegovi roditelji ili baka i deka su mu iz naše zemlje koji su se odselili u Tursku.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal