Pratite nas preko:
Požar
Izgorela najveća tribina stadiona Gnistana, Printscreen: X/@MakkonenVille

Fudbal

Vatra progutala celu tribinu: Stravičan požar na stadionu prvoligaša usred sezone, sve je izgorelo

Velika nesreća je zadesila finskog prvoligaša, Gnistan, pošto je u stravičnom požaru izgoreo deo stadiona. Tačnije izgorela je najveća tribina, ona ispod koje se nalaze klupske prostorije, svlačionice, sobe sa opremom…

Užasni požar, čiji uzrok i dalje nije utvrđen, na Mustapeki Areni, ostavio je usred trajanja prvenstva finski klub “beskućnikom”. Stadion je u potpunosti van upotrebe i na njemu neće moći da se igraju utakmice.

– Velika tragedija. Muška i ženska ekipa su ostali bez svega. U toku je istraga oko požara, zasad ne možemo da kažemo ništa više. Znam samo da nećemo više igrati na stadionu ove sezone. Javili su se klubovi koji nam žele da pomognu i dopuste nam korišćenje njihovih terena za treninge i utakmice – rekao je Risto Murto, predsednik kluba.

Jedino što je takoreći ostalo je travnati teren, pa je klub obavestio da će svakako trenirati na njemu, dok će utakmice igrati negde drugde.

Snimak kako cela tribina nestaje u plamenu je obišao društvene mreže. I to nakon što je klub uložio milion evra u reizgradnju upravo te tribine. To je bio uslov da može igrati utakmice na svom terenu u najjačem rangu fudbala u Finskoj.

Ono što je najvažnije jeste da niko nije nastradao, niti je povređen. Pričinjena materijalna šteta je svakako ogromna.

Utakmica koju je trebalo da ovog vikenda igraju protiv Marijehama je otkazana.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal