Pratite nas preko:
Serbia's Novak Djokovic plays a forehand return to Vit Kopriva of the Czech Republic during their first round match at the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, July 2, 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Borba za istoriju: Novak Đoković (Foto: Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Đoković

Đokovićevo finale za istoriju i dve opklade koje mogu da vam napune džepove

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od 15 časova igra finale Vimbldona protiv Španca Karlosa Alkaraza, u meču koji je repriza prošlogodišnjeg finala i duel koji bi mogao da ima ogroman uticaj na celokupnu istoriju svetskog tenisa.

Đoković ima priliku da popravi sopstveni rekord, osvoji 25. grend slem titulu i tako dodatno pobegne Rafaelu Nadalu koji ima 22, ali Srbin takođe želi i osmu titulu na Vimbldonu, koliko je osvojio rekorder londonskog grend slema Rodžer Federer.

Biće ovo šesti meč između Novaka i mladog izazivača iz Španije koji se s punim pravom nada da bi mogao da dobaci do visina na kojima je Đoković.

Srbin vodi sa 3:2 u pobedama, a slavio je u poslednja dva duela, koja su igrana posle prošlogodišnje pobede Alkaraza u finalu Vimbldona od 3:2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4) posle četiri sata u 42 minuta, što je drugo najduže finale u istoriji ovog grend slema.

SVE SOCCERBET KVOTE ZA MEČ ALKARAZ – ĐOKOVIĆ

Najduže je, zanimljivo, odigrano baš na današnji dan 2019. godine, kada je Đoković pobedio Federera sa 3:2 posle četiri sata i 57 minuta borbe.

Sve vodeće kladionice, pa i Soccerbet, prednost daju Alkarazu, kvota na keca je 1,70, dok je koeficijent na pobedu Đokovića 2,27. Međutim, ono što je nama zapalo za oko su dve opklade na kojima biste mogli dobro da zaradite, a da ne zavisite od konačnog ishoda ovog neizvesnog duela.

Daniil Medvedev of Russia celebrates after defeating Jannik Sinner of Italy in their quarterfinal match at the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, July 9, 2024. (AP Photo/Mosa'ab Elshamy)
Karlos Alkaraz (Foto: Beta/AP Photo/Mosa’ab Elshamy)

Novak dobija prvi set – kvota 2,10

Uvreženo je mišljenje i kvote nam sugerišu da će Alkaraz pobediti u ovom finalu, ali je isto tako i činjenica da je Španac ove godine bio “spor” na Vimbldonu kada je start meča u pitanju. Ne samo da je izgubio prvi set u tri svoja meča na turniru, već su i dva od tri koja je dobio završena u taj-brejku.

Đoković, s druge strane, ima tendenciju da počne brzo i jako. Izgubio je samo jedan prvi set na Vimbldonu ove godine, a osvojio je uvodni set u četiri od pet mečeva u karijeri protiv Alkaraza. Ovo će biti maraton, Đoković će verovatno zadati prvi udarac i to na kvotu 2,10.

Tačan broj setova (5) – kvota 3,45

Baš kao i prošle godine, ovo će biti još jedno spektakularno finale. Sve dok nedavno operisano Đokovićevo koleno odlično funkcioniše i ne ograničava njegovu pokretljivost, finale bi trebalo da traje punih pet setova, a kvota je izvanredna, čak 3,45.

Ne dozvolite da vas razlika u godinama od +16 za Đokovića zavara – Novak i Karlos su rivali koji se dobro poznaju. Za svaki moćan servis Alkaraza, Đoković ima spreman udarac koji prkosi zakonima fizike. Zato se spremite za maraton ovog popodneva i sjajnu uvertiru u finale Evropskog prvenstva.

Cup tree provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković