Pratite nas preko:
England coach Gareth Southgate speaks to England's Jude Bellingham as he leaves the pitch after being substituted during a friendly soccer match between England and Brazil at Wembley Stadium in London, Saturday, March 23, 2024. (AP Photo/Alastair Grant)
Našli mu zamenu? Sautegejt (Foto: Beta/AP Photo/Alastair Grant)

Fudbal

Čelsi i dalje plaća bivšem treneru milion evra mesečno: On je glavni kandidat da zameni Sautgejta

Geret Sautgejt podneo je ostavku u utorak ujutru na mesto selektora Engleske, ali ne prođe ni dan, a da se ne pojave informacije o njegovom nasledniku ili naslednici.

Kao glavni kandidati pominju se Edi Hau, Maurisio Poketino i Li Karsli, neki žele i Holanđanku Sarinu Vajgman, a posao bi na kraju mogao da dobije Grejem Poter, nekadašnji trener Čelsija.

Ovaj 49-godišnji stručnjak je slobodan već skoro 15 meseci, ali ga Čelsi još uvek plaća i verovatno je da bi u slučaju da prihvati posao na klupi Engleske morao da se odrekne velikog novca koji dobija svakog emsecva. Iako već dobrih godinu i po dana nije trener, Čelsi Potera plaća čak 240.000 evra nedeljno.

Poter je prošle godine posle sedam meseci na klupi londonskog tima dobio otkaz na Stamford Bridžu, gde ga je zamenio Tomas Tuhel. Čelsi je zatim promenio tri trenera pošto ih je prvo vodio Frenk Lampard, potom i Maurisio Poketinu, a sada je tim preuzeo Italijan Enco Mareska.

Kada je Poter dobio otkaz, Čelsi se obavezao da će mu u narednih 18 meseci isplaćivati ugovorm zagarantogvanu zaradu, a razlog zašto ga, kao što je običaj, nisu odmah u potpunosti isplatili je to što su se nadali da će pre isteka tih 18 meseci naći posao.

To bi sada moglo konačno da se desi, ali do tada će proći još nekoliko nedelja u kojima će morati da izvade 240.000 evra iz džepa i pošalju ih na račun Grejema Potera dok ne prođe intervju u Stokli Parku.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal