Pratite nas preko:
FEDJA DUDIC trener fudbalera Radnickog Kragujevac na utakmici Mocart Superlige protiv Vozdovca na stadionu Vozdovca, Beograd 15.04.2024. godine Foto: MN PRESS Fudbal, Mocart Superliga, Prvenstvo Srbije, Vozdovac, Radnicki Kragujevac, Superliga
Feđa Dudić, trener Radničkog (Foto: MN press)

Fudbal

Kragujevčani dobili rivala u borbi za Ligu konferencije: Evo gde i kada Radnički počinje sezonu u Evropi

Srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu konferencije Radnički iz Kragujevca istorijsku evropsku odiseju počeće protiv tima iz komšiluka, Mornara iz Bara, koji se plasirao ovog četvrtka u drugo kolo u borbi za ligašku fazu trećeg po jačini evropskog takmičenja.

Ranije je žrebom u Nionu odlučeno da će Kragujevčani 25. jula u prvom meču dočekati boljeg iz dvomeča između Dinamo Tbilisija (Gruzija) i Mornara (Crna Gora), a Barani su u revanšu remizirali (1:1) i posle pobede u prvom meču od 2:1, ukupnim rezultatom od 3:2 plasirali se u drugo kolo.

Crnogorci su skoro celu utakmicu igrali sa fudbalerom više, jer je vezista Dinama Ugrekidze isključen već u 20. minutu, ali je gruzijski tim poveo preko Salije u 33. Ipak, iskusni Darko Zorić uspeo je da izjednači u 57. i donese Baranima istorijski remi i prolaz na debiju u Evropi.

Prvi meč drugog kola kvalifikacija između Radničkog iz Kragujevca i Mornara igra se sledećeg četvrtka 25. jula u Leskovcu, dok je revanš na programu 1. avgusta u Podgorici.

Kragujevčanima će ovo biti premijerni nastup u evropskim takmičenjima posle više od 50 godina kada su nastupali u “pokojnom” Mitropa kupu 1971. godine i ispali od italjanske Vićence.

Inače, najveću blamažu u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije zabeležili su fudbaleri Veleža iz Mostara, koji su ispali u prvom kolu kvalifikacija od kluba iz Andore Inter Eskaladesa posle ubedljivog poraza od 5:1, nakon što je u prvom meču u Mostaru bilo nerešeno 1:1.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal